Prethodni članak
Sljedeći članak

DETALJI STRAVE: Mladić (20) na sjeveru Hrvatske ubio majku iz automatske puške

VIJESTI IZ HRVATSKE


Foto: Ilustracija/Arhiva (Nije u vezi s navedenim događajem)

 

Sinoć je u Međimurju, u romskom naselju Piškorovcu, 20-godišnjak ubio svoju majku. Međimurska policija izvijestila je kako su utvrdili kriminalističkim istraživanjem te očevidom na mjestu događaja kojim je rukovodila zamjenica Županijske državne odvjetnice u Varaždinu, da je 20-godišnjak počinio kaznena djela teškog ubojstva i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Kako su opisali, sumnja se da je u ponedjeljak, 23. rujna oko 20 sati u stambenom objektu u Piškorovcu, iz automatske puške koju je ilegalno posjedovao, ispalio jedan hitac koji je pogodio njegovu 50-godišnju majku u predjelu prsišta. Ozlijeđena 50-godišnjakinja, nakon što je prevezena u čakovečku bolnicu, preminula je uslijed zadobivenih ozljeda. Na mjestu događaja pronađena je automatska puška, koja je očevidom izuzeta.

Protiv 20-godišnjeg osumnjičenika zbog počinjenja kaznenih djela teškog ubojstva i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te će se tijekom današnjeg dana (24. rujna) predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.


U protekle tri godine na području Policijske uprave međimurske kriminalističkim istraživanjima raznih prekršaja i kaznenih djela, oduzeto je ukupno 16 automatskih pušaka, 93 puške raznih vrsta, 26 pištolja i revolvera te nešto manje od 55 000 raznih vrsta streljiva.

Ujedno, međimurski policajci intenzivno provode aktivnosti iz nacionalne kampanje "Manje oružja, manje tragedija", gdje pretežito u romskim naseljima upozoravanju stanovnike na opasnosti ilegalnog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava. U protekle tri godine provođenje spomenutih preventivnih aktivnosti građani su dragovoljno predali devet automatskih pušaka, 17 pušaka raznih vrsta, 16 pištolja i revolvera, 57 komada ručnih bombi, četiri minsko-eksplozivnih sredstva te nešto više od 6 000 raznih vrsta streljiva, stoji u policijskom priopćenju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook