Prethodni članak
Sljedeći članak

Mali Zagorci u policijskim postajama: 'Svi smo bili u zatvoru, uzeti su nam otisci prstiju'


U sklopu mnogobrojnih aktivnosti povodom obilježavanja Dana policije i blagdana sv. Mihovila, tijekom proteklih nekoliko dana u razdoblju od 16. do 24. rujna 2024. godine Policijska uprava krapinsko-zagorska održava „Dane otvorenih vrata“ za učenike nižih razreda Osnovnih škola.

Kako navode, glavni cilj ove aktivnosti je približavanje djeci ulogu policije u društvu te prihvaćanje policijskih službenika kao prijatelja kojima se uvijek mogu obratiti za pomoć.

FOTOGALERIJU ZAGORSKIH UČENIKA U POLICIJI POGLEDAJTE OVDJE!

Djeca koja su posjetila policijske postaje ovih dana, u policijskim postajama kroz druženje s policijskim službenicima razgledala su vozila, motocikle, opremu koju policija koristi u svom radu, policijske prostorije za zadržavanje i ispitivanje, te operativno dežurstvo policijske postaje.

Potom su se upoznali i s radom zagorskih ''CSI'' istražitelja, naučili su kako policija na temelju tragova ostavljenih na mjestu događaja dolazi počinitelja kaznenih djela te su za uspomenu kući ponijeli svoj otisak papilarnih linija.

Policijski službenici su dali savjete kojima se nastoji osvijestiti djecu o opasnostima komunikacije s neznancima, da trebaju biti oprezni prilikom susreta s nepoznatim osobama i potrebi da se povjere svojim roditeljima.

Policijski službenici su posebno razigrane mališane upozorili na opasnosti prometa i kako se treba sigurno ponašati u prometu s savjetima; da za kretanje koriste samo nogostup, cestu prelaze samo preko obilježenog pješačkog prijelaza - „zebre“, na mjestima gdje je semafor, preko ceste prelaze samo na znak zelenog svjetla na semaforu, da obvezno provjere ima li nailazećih vozila i tek tada krenu na kolnik, da ako vozila neprekidno prolaze, trebaju sačekati da se netko od njih zaustavi i vozač im rukom pokaže da mogu sigurno prijeći cestu.

Na završetku obilaska, djecu su u policijskim postajama počastili s slatkišima.
 

Na svojoj službenoj stranici, Policijska uprava Krapinsko - zagorska objavila je i jednu poruku koja najbolje dočarava koliko su djeca bila oduševljena:

"Moramo se pohvaliti i porukom koju je jedna učiteljica poslala roditeljima nakon posjeta djece PP Krapina s ispostavom Pregrada, te povratnom informacijom roditelja kako su djeca došla kući jako sretna i oduševljena svojim malim izletom.
 
Poruka glasi:

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook