Prethodni članak
Sljedeći članak

Direktor Hrvatskih cesta Boban ne kontaktira sa županijskim vlastima, a priopćenje daje na HDZ-ovoj pressici

Stjepko Boban, Ivan Jarnjak i Milivoj Škvorc
Prva dionica brze ceste od Mokrica do Bračka počela se graditi, bez da je


Stjepko Boban, Ivan Jarnjak i Milivoj Škvorc

Prva dionica brze ceste od Mokrica do Bračka počela se graditi, bez da je to aktualna županijska vlast znala. Direktor HC-a Stjepko Boban došao je na presicu HDZ-a da bi to obznanio svekolikoj javnosti koja to već zna. Mi smo im to otkrili.

- Počele su kružiti priče kako će neki predviđeni kapitalni projekti u Krapinsko-zagorskoj županiji biti stopirani. Oni idu dalje. I cestogradnja, projekt regionalnog vodovoda i objekti u školstvu - izjavio je potpredsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak na presici koju je upravo s tim razlogom sazvala ŽO HDZ-a KZŽ. Jarnjak je rekao i kako su počeli radovi na izgradnji brze ceste Mokrice –Bračak, oko koje 'nisu htjeli praviti buku'

Uskoro isplata novca za zemljište


Stjepko Boban, direktor Hrvatskih cesta govorio je o investicijama koje se nastavljaju u idućoj godini te također potvrdio nastavak izgradnje cesta. - Strateški kapitalni projekt u KZŽ je brza cesta Popovec - Marija Bistrica-Zlatar Bistrica-Zabok koja će povezati dvije kapilarne žile: autocestu prema Maclju i Varaždinu.

U tijeku su radovi na izgradnji prve dionice od Zaboka do Bračka za koju se proteklih mjeseci vršio otkup zemljišta. Iznos koji treba ljudima platiti za zemljište je 17 milijuna kuna. Platili su oko 5 milijuna, drugi će novac dbiti uskoro. Prva dionica trebala bi biti dovršena u drugoj polovici 2009. godine - rekao je direktor Hrvatskih cesta Stjepko Boban.

Prema njegovim riječima vrijednost prve faze zemljanih radova na dionici brze ceste iznosi 14 milijuna kuna, a ukupna vrijednost prve dionice je 50 do 60 milijuna kuna. - Radi se na projektnoj dokumentaciji za daljnje dionice, a cijela brza cesta u četverogodišnjem je planu izgradnje javnih cesta. U tom je planu i spojna cesta Krapina - Zabok - rekao je Boban. Za tu spojnu cestu, znamo kako je već odavno trebala biti gotova. Sad se spominje 2010. godina.

Ona je podijeljena na tri dionice, dugačka je 13 km, a njezina vrijednost je oko 90 milijuna kuna. Spomenuo je i druge ceste koje će u gradnju ili obnovu: cesta u industrijskoj zoni Krapina, a uz državnu cestu D35 Kuzminec-Švaljkovec čija je rekonstrukcija u tijeku, Boban je naveo i dionicu Valentinovo-Krapina u dužini od 9 km, dionica D 205 Risvica-Dubrovčan, M. Bistrica-Kašina, Konjščina do granice s Varaždinskom županijom, dok bi se ceste uz granicu sa Sutlom prekategoriziralo u državne ceste.

Županica osudila Bobanovo ponašanje


Poslije tiskovne konferencije aktualna županijska je vlast dolazak direktora HC-a Stjepka Bobana na presicu HDZ-a na kojoj govori informacije koje su oni kao vlast zatražili, a nikad nisu dobili, skandaloznim ponašanjem.

- Županijska je vlast slala molbe i dopise HC- u na koje se nisu udostojali odgovoriti, a sad direktor Boban dolazi na presicu HDZ-a, u njihove stranačke prostorije. To je nevjerojatno, neugodno sam iznenađena. Kakva je to poruka prema javnosti i prema Europi: učlanite se svi u HDZ, pa će se početi rješavati svi vaši problemi!? Direktor HC-a nije se udostojao ni na 15 minuta navratiti u prostorije županije. Kako da komentiram drugačije ovo ponašanje, nego neuvažavanjem županijske vlasti koja već osam godina radi odgovorno – rekla je zagorska županica Sonja Borovčak.

Boban: 'Nisam ja najbitniji'


I novinarima je bilo pomalo čudno da direktor Boban dolazi na presicu na poziv HDZ-a da bi rekao kako se počela graditi dugo najavljivana brza cesta. Jarnjak je objasnio da je on kao saborski zastupnik dužan omogućiti komunikaciju s građanima, posebno, ako to oni zatraže. A veli, zatražila je jedna novinarka.

Novinari su zaključili kako to prema van ostavlja dojam, kako jeHrvatske cesteda bi se dobile informacije. Pitanje upućeno Bobanu bila je i 'nikakva' komunikacija s HC-om. Naime, kako ta firma nema glasnogovornika do informacija nama novinarima je gotovo nemoguće doći. - Možete preko resornog ministarstva, koje ima glasnogovornika – rekao je Boban, makar, mi znamo da je i preko resornog ministarstva problem dobiti informacije.

Na pitanje koliko će novaca biti uloženo u cestovnu infrastrukturu na području Krapinsko-zagorske županije do 2012. godine nije točno znao reći, samo da je politika ove Vlade i resornog ministarstva ulaganje u cestovnu infrastrukturu na istoj razini. Na pitanje zašto su se oglušili na dopise županije, izjavio je nešto u stilu da ne može biti svugdje, ali da se do njega ipak može doći. – Nisam ja najbitniji – prokomentirao je.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook