Prethodni članak
Sljedeći članak

Djelatnici Hitne medicinske službe u cijeloj Hrvatskoj danas slave


Hrvatski sabor je 2013. godine, 30. travnja proglasio Nacionalnim danom hitne medicinske službe čime se Republika Hrvatska pridružila nizu svjetskih zemalja koje nastoje senzibilizirati javnost o važnostima i specifičnostima ove iznimno odgovorne i teške djelatnosti.

U Krapinsko - zagorskoj županiiji Nacionalni dan hitne medicinske pomoći obilježen je krajem ovog tjedna, kada je župan Željko Kolar vozačima hitne predao ključeve dva nova vozila, vrijedna 200.000 eura, namijenjenih ispostavama u Konjščini i Mariji Bistrici.

Tom prigodom Kolar je podsjetio da je odlučio da ovu godinu, kada Županija obilježava svoju 30. obljetnicu, posvećuju hitnim službama i zdravstvenim ustanovama. – Odlučili smo obići sve zdravstvene ustanove i svima ili dodijeliti već naručena vozila i drugu medicinsku opremu koju smo nabavljali tijekom godine, ili uručiti rješenja o odluci i ugovore o nabavci nove opreme. Imamo sjajno educirane i motivirane ljude, a ono što je naš zadatak kao osnivača je da im osiguramo i maksimalne uvjete. Koliko god se mi trudili, još uvijek smo s opremom nešto ispod razine njihovog znanja, opremljenosti i motiviranosti, ali usudit ću se reći da nismo daleko od toga. Kada posgledam unatrag desetak godina, i kada gledam što smo sve nabavljali i čime raspolažemo, mogu reći da smo uz bok dobro opremljenih europskih zdravstvenih institucija – istaknuo je župan.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook