Prethodni članak
Sljedeći članak

DOBRE VIJESTI: Dječji vrtić Konjščina proširuje postojeće kapacitete


U tijeku su intenzivni radovi na projektu dogradnje i opremanja Dječjeg vrtića Konjščina kojim će se, sukladno odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja, kapaciteti povećati za dodatnih 40 mjesta. Projekt ukupne vrijednosti od gotovo 640 tisuća eura sufinanciran je iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti s iznosom od gotovo 325 tisuća eura bespovratnih sredstava, dok je preostali iznos financiran iz Proračuna Općine.

312 četvornih metara

Na ukupno 312 četvornih metara novouređenog prostora smjestit će se dvije nove jedinice za boravak djece s potrebnim pratećim sadržajem, poput sanitarija, garderobe, predprostora, spremišta i natkrivenih terasa. Novouređeni prostor bit će opremljen suvremenim didaktičkim pomagalima i igračkama čime će se osigurati sigurno i poticajno okruženje, kao i visoki pedagoški standardi za kvalitetan boravak djece. 

Vrtić trenutno osigurava smještaj za 92 djece s područja Općine koja su smještena unutar pet odgojnih skupina, dok je potrebu za vrtićkim smještajem u novu pedagošku godinu iskazalo nešto više od 130 roditelja. Proširenjem kapaciteta omogućit će se smještaj većeg broja djece koja su trenutno na listi čekanja, a upise je moguće provesti po završetku radova te nakon dobivanja dozvola potrebnih za početak rada, uključujući rješenje nadležnog Ministarstva.

Sve poželjnije mjesto za život

-U vremenima obilježenim brojnim iseljavanjima, veseli nas što Konjščina postaje sve poželjnije mjesto za život mladih obitelji. Ovakav trend prate i rastuće potrebe u području infrastrukture pa smo u Općini Konjščina ovog proljeća započeli s proširenjem našeg vrtića kako bismo mališanima s područja općine osigurali adekvatan smještaj. Činimo sve što je u našoj moći kako bismo radove čim prije priveli kraju i djeci koja su trenutno na listi čekanja omogućili što skoriji upis u vrtić. Ovim putem roditeljima zahvaljujem na strpljenju i razumijevanju, a o sljedećim koracima bit će na vrijeme obaviješteni - istaknula je načelnica Općine Konjščina Anita Curiš Krok.

Zbog potreba koje nadilaze prostorne mogućnosti vrtića, a u namjeri da se roditeljima osigura potrebna podrška, Općina Konjščina će još ove godine nastaviti sa sufinanciranjem smještaja djece u igraonicama u susjednim općinama i gradovima, a nastavlja i sa daljnjim ulaganjima usmjerenima u predškolski odgoj. - Kako bismo dugoročno zadovoljili potrebe za adekvatnim smještajem sve predškolske djece na području naše Općine, intenzivno radimo na dokumentaciji za planiranu rekonstrukciju i opremanje prostora u 'penzionerskoj' zgradi za 20-ak djece, za što smo, također, ostvarili sredstva od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja u iznosu od 114.673,00 eura. Dodatno ćemo urediti i igralište Dječjeg vrtića Konjščina zamjenom sprava za igranje -  dodala je načelnica Curiš Krok. 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook