Prethodni članak
Sljedeći članak

Dođite, okusite i doživite: Zagorje ovog vikenda dolazi u Rijeku!

Manifestacija 100% zagorsko ovog petka i subote održava se u Rijeci


Ovog se petka i subote u Rijeci održava manifestacija 100 % zagorsko. Program ovog 11. posjeta Zagorja riječkom Korzu najavljen je danas u Rijeci, gdje je održana konferencija za medije.

-Po 11. puta na riječkom Korzu čut će se, vidjeti, mirisati i osjetiti Zagorje. Krapinsko – zagorska županija na 100 % zagorsko u Rijeci ponudit će Riječankama i Riječanima, ali i svim gostima Rijeke, najbolje što imamo – najavila je zamjenica župana KZŽ Jasna Petek.

Istaknula je i kako je Krapinsko – zagorska županija jedna od tri kontinentalne županije koja je godinama pri vrhu po dolascima i noćenjima turista, a u dolascima i noćenjima domaćih gostiju, Grad Rijeka i Primorsko – goranska županija su treći.

Zahvalila je Gradu Rijeka i Primorsko – goranskoj županiji što su dobri domaćini te na odličnoj suradnji sve ove godine.

-Ova je manifestacija ne samo dobro posjećena i prihvaćena od strane Riječana i Riječanki, nego i svi naši izlagači koji dolaze u Rijeku ističu koliko vole doći, jer posjetitelji manifestacije vole ono što nudimo – dodala je još Petek, istaknuvši kako je ova suradnja otvorila brojnim izlagačima i sudionicima mogućnost da otvore svoje poslovne prostore u Rijeci ili prodaju svoje proizvode u okviru nekih drugih prodajnih mjesta ovdje.

U Rijeci će se ove godine predstaviti 47 izlagača. Nudit će se razni domaći proizvodi, među njima i neki zaštićeni na europskoj razini. Tako će posjetitelji imati prilike kušati i kupiti bagremov med, zagorske štruklje, puricu i mlince, ali i razne domaće suhomesnate proizvode, ljekovito bilje i razne preparate, bučino ulje, ali i suvenire i tradicijske igračke te još štošta.

– Dođite, okusite, probajte i doživite – pozvala je pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić, naglasivši kako će se moći razmijeniti i neki recepti o pripremi mesa zagorskog purana, ali i zagorskih štrukla, koje će na Korzu peći OPG Micak i Slastice Tri užitka.

U svemu tome, ali i zvucima Zagorja, posjetitelji će na Korzu moći uživati ovo petka, 23. kolovoza od 8 do 22 sata te u subotu, 24. kolovoza od 8 do 20 sati.

– Imat ćemo već naš tradicionalni turistički kutak u kojem će nam se pridružiti Terme Jezerčica, koje iz ove regije imamo jako puno gostiju – rekla je voditeljica Turističkog ureda KZŽ Sanja Škrinjar. Predstavila je i široku lepezu turističke ponude Krapinsko – zagorske županije, a pozvala je i Riječane da prate program svojih radija, gdje će se ovog četvrtka dijeliti poklon bonovi, uz malo obnavljanja znanja o Zagorju.

Dobrodošlicu delegaciji Krapinsko – zagorske županije poželjele su zamjenica gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan i zamjenica župana Primorsko – goranske županije Marina Medarić.

- Zagorje je bajkovito u sva četiri godišnja doba, a tome svjedoče mnogi naši sugrađani po dolascima u Zagorje. Sigurna sam da će se ta čarolija Zagorja se prenijeti na naš Korzo, gdje smo vam ponosni  domaćini i želimo vam dobrodošlicu – rekla je Krpan te pozvala sve sugrađane da posjete manifestaciju.

Zamjenica primorsko – goranskog župana Marina Medarić istaknula je kako Riječani uvijek radosno dočekaju Zagorce. – Znamo da je ono što nam donesete izvorno zagorsko – rekla je Medarić i dodala kako je do sad ostvareno niz uspješnih suradnji i na tržištu, ali i po drugim pitanjima između Krapinsko – zagorske i Primorsko – goranske županije.

Uz bogatstvo okusa i mirisa, za dobru zabavu na riječkom Korzu pobrinut će se Črleni lajbeki, duo Hands & Voice te Pleme špiljskog čovjeka.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook