Prethodni članak
Sljedeći članak

Domaćica nožem ranila nasilnog muža

Još jedna obiteljska tragedija raspliće se na zlatarskome Županijskom sudu: Četrdesetdvogodišnja domaćica Dubravka Sedak


Još jedna obiteljska tragedija raspliće se na zlatarskome Županijskom sudu: Četrdesetdvogodišnja domaćica Dubravka Sedak optužena je za pokušaj ubojstva nevjenčanog supruga Vladimira Špiranca i u ponedjeljak joj je počelo suđenje.

Svađa među supružnicima izbila je u njihovoj kući u Keblu, nedaleko od Bedekovčine, 12. srpnja prošle godine oko 19 sati. Tada je Dubravka, stoji u optužnici, kuhinjskim nožem u trbuh ubola Vladimira, teško mu ozlijedivši jetru. Vladimir je spašen zahvaljujući brzoj liječničkoj intervenciji. Dubravka, koja je od počinjenja kaznenog djela u pritvoru, rekla je na sudu da se ne osjeća krivom.

Sudski vještak za psihijatriju dr. Anto Dugonjić iznio je o Dubravkinu tragičnu životnu priču. Ta majka dvoje male djece, koja iz prethodnog braka ima i dvoje odrasle djece, po mišljenju psihijatra osoba je s blagom mentalnom retardacijom.

»Tempore criminis okrivljenica je bila u afektu i napadom na supruga izrazila je svojevrsnu pobunu protiv učestalih psihičkih i fizičkih zlostavljanja koje je nad njom provodio nevjenčani suprug, ljubomoran zbog tobožnjih ljubavnih veza s drugim muškarcima, a Dubravka je slične drame proživljavala i u prvom braku«, istaknuo je dr. Dugonjić.

Psihijatar je napomenuo da se slučaj Dubravke Sedak, koja je »ustala« protiv svog ugnjetavača može poistovjetiti s pobunom robova pod vodstvom Spartaka ili zagorskih kmetova pod vodstvom Matije Gupca.

Iz psihijatreva svjedočanje doznalo se da se Dubravka zbog svega odala alkoholu, rezignirano izjavivši: »Oko mene svi piju i maltertiraju me. Što drugo ja mogu nego piti«. Dubravka je i kritične zgode bila pijana, samo se ne može utvrditi koliko, jer joj je krv uzeta tek sutradan.

Izvor: Vjesnik

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook