Prethodni članak
Sljedeći članak

Sanader obnavlja Tuđmanovu školu, a Bandić gradi vrtić

Sagradit ćemo vam vrtić, obnovit ćemo staru školu - obećali su jedan za drugim Milan Bandić i Ivo Sanader, tijekom svoji


Sagradit ćemo vam vrtić, obnovit ćemo staru školu - obećali su jedan za drugim Milan Bandić i Ivo Sanader, tijekom svojih prošlotjednih pohoda Zagorju, realizaciju dvaju projekata Velikotrgovišćancima koji dosad od nekadašnjeg stolovanja Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću nisu imali nikakve izravne koristi.

U Trgovišće je Bandić došao na poziv novoga načelnika Stjepana Pavliše, svoga stranačkog kolege. Kako je planova mnogo, a općinskog novca kronično nedostaje, Bandić je obišao nedovršeni vrtić i odmah ponudio financijsku pomoć Grada Zagreba.

U tome ne vidi ništa sporno jer smatra da mnogo Zagoraca živi u Zagrebu gdje plaćaju porez i prirez pa je red da nešto tog novca bude vraćeno u njihovu postojbinu. - U Zagrebu gradimo vrtiće i staračke domove i mogli bismo ponuditi svojim partnerima da se uključe i u Trgovišću - rekao je Bandić.

Stara školaKako je pojasnio, privatni investitor gradio bi vrtić, a Grad Zagreb pomogao bi zagorskom susjedu plaćanjem najma. Premijer Sanader je u srijedu, tri dana nakon Bandića, također obećao dovršetak obnove jednog objekta - osnovne škole koju je pohađao Franjo Tuđman.

Škola je već godinama mjesno ruglo, leglo štakora i odlagalište smeća, ali to nije potaknulo Zakladu Hrvatskoga državnog zavjeta, kojoj je Općina dala objekt očekujući da ga privedu svrsi.

Naslutivši kako je sada pravo vrijeme da se to učini, Sanader je u Krapini obećao početak radova 14. svibnja, na obljetnicu Tuđmanova rođenja.

Načelnik: Vjerujem i Sanaderu i Bandiću

Aktualni načelnik Velikog Trgovišća, SDP-ovac Stjepan Pavliša, optimističan je, pak, kad je u pitanju realizacija spomenutih projekata i vjeruje obećanjima premijera Ive Sanadera i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

- Osobno sam s premijerom Sanaderom razgovarao o ‘staroj školi’ i obećao je da će ona biti uređena te očekujem da održi riječ, jednako kao i Milan Bandić kada je u pitanju gradnja vrtića. Međužupanijska suradnja sve je uspješnija, rekao je Pavliša.

Plan za klaonicu

Da je Veliko Trgovišće postalo zanimljiva destinacija političarima, potvrđuje i najava ulaganja nadležnoga ministarstva u dovršetak klaonice. Detalji su, kažu u Trgovišću, poslovna tajna, ali uvjereni su da će klaonica proraditi već za dva mjeseca.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook