Prethodni članak
Sljedeći članak

Domovinski pokret objavio rat cajkama, a najmoćniji čovjek im tulumari uz srpske narodnjake


Domovinski pokret danas je javno izašao s neobičnom inicijativom. Njihov splitsko-dalmatinski ogranak odlučio je stati na kraj, kako pišu, "kulturnoj kolonizaciji Hrvatske", koju provode "srbijanski turbofolk pjevači".

U početku svoje objave na Facebooku pišu da je hrvatska javna scena pod "sustavnom, dobro organiziranom i financiranom kulturnom agresijom", na koju pristaje dio državnih institucija "svjesno, iz oportunističkih razloga".

"Istočni melos i sve ono što on nosi sa sobom već godinama se sustavno promovira kao poželjno, prihvatljivo, zabavno i blisko našem mentalitetu. Ozbiljne analize oglašavanja takvih sadržaja u javnom prostoru pokazuju kako postoji sustavan plan nametanja takvih sadržaja putem masovnih medija. Pjevači takvog izričaja zastupljeniji su u javnom prostoru desetak puta više od najpoznatijih domaćih pjevača", pišu dalje ne navodeći o kojim se to "ozbiljnim analizama" radi.

No konstatiraju da "sve to za posljedicu ima rasprodane Arene od strane srbijanskih turbofolk pjevača, a preko toga i kulturnu kolonizaciju Hrvatske".

"Kako se svaki virus treba pokušati zaustaviti prije ulaska u organizam tako i Domovinski pokret pokreće inicijativu za spas onoga što se još uvijek može spasiti. Jedini način za odupiranje istočnom melosu je upoznavanje i njegovanje vlastite kulture i tradicije. Tek upoznavanjem i življenjem vlastitih kulturnih vrijednosti možemo shvatiti koliko su one superiorne poplavi lakih nota s istoka", ističe u prilično dramatičnom priopćenju DP.

Iz te stranke istaknuli su kako pokreću "inicijativu za uvođenje novog predmeta u hrvatsko školstvo, a koji bi najmlađe generacije podučavao hrvatskoj kulturi, tradiciji i nematerijalnoj kulturnoj baštini." Zatražili su od resornog ministra i da "pokrene inicijativu izgradnje regionalnih centara nematerijalne kulturne baštine".

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook