Prethodni članak
Sljedeći članak

Župnik papu Franju nazvao uzurpatorom i masonom. Odmah je izopćen


Nakon što je papu Franju u novogodišnjoj propovijedi nazvao "uzurpatorom", talijanski svećenik izbačen je iz službe, piše Index.

Govor svećenika Ramona Guidettija u crkvi St Ranieri u Guasticceu, selu u toskanskoj pokrajini Livorno, bio je u čast obilježavanju prve godišnjice smrti Franjina prethodnika Benedikta XVI.

Guidetti je u govoru argentinskog papu nazvao “gospodin Bergoglio”, prije nego što ga je opisao kao “jezuitskog masona povezanog sa svjetskim silama, uzurpatorom protiv pape”. Guidetti je dalje rekao da Franjo ima "mrtvački pogled, u ništavilo", za razliku od "dobrog Benedikta".

Simone Giusti, biskup Livorna, odmah je izdao dekret u kojem se navodi da je Guidetti "javno počinio čin raskolničke prirode" i naredio da ga se "ukloni sa službe župnika St Ranierija u Guasticceu".

Guidetti, koji je lokalno poznat po tome što je i ranije davao primjedbe protiv Franje, rekao je da je ponosan što je ekskomuniciran, dodajući da je "znak ponosa biti izvan ove crkve, koja je tiranija". “Miran sam”, rekao je za Radio Domina Nostra.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook