Prethodni članak
Sljedeći članak

DORA TKALEC IZ SUTINSKIH TOPLICA FINALISTICA MISS UNIVERSE

18- godinšnja Dora Tkalec iz Sutinskih Toplica uškla je među dvadeset finalistkinja ovogodišnjeg izbora za Miss Universe


18- godinšnja Dora Tkalec iz Sutinskih Toplica uškla je među dvadeset finalistkinja ovogodišnjeg izbora za Miss Universe.

Dora je maturantica Privatne srednje ekonomske škole Katarina Zrinski, a nakon završetka studija na ekonomskom fakultetu želi upisati poslijediplomski studij - smjer odnosi s javnošću.

Odlično govori njemački, vrlo dobro engleski i dobro španjolski jezik.


Izbor za Miss Universe Hrvatske održat će se danas, a možete ga pratiti na 2. programu HTV-a s početkom u 20:30

ZA DORU TKALEC MOŽETE GLASATI NA BROJ 060 546-546, A MOŽETE OSVOJITI I VRIJEDNE ZEPTEROVE NAGRADE:

1. nagrada: Ekskluzivni ZEPTEROV stol za 6 osoba koji sadrži porculanski Cobalt servis za jelo, pribor za jelo, čaše Magic Harmony, set posuđa za kuhanje, set kuhinskog pribora, set za čuvanje hrane VacSy, Mixy i stolnjak Roma, ukupne vrijednosti 5.000,00 Eura

2. nagrada: Kozmetički ZEPTER nesseser vrijedan 1.000,00 Eura

3. nagrada: Kozmetički ZEPTER nesseser vrijedan 1.000,00 Eura

Novoizabrana Miss Universe Hrvatske 2005. će sretne dobitnike izvući u četvrtak, 10.03.2005. godine u Zepterovom Showroomu u Kaptol Centru u Zagrebu, u 17:00 sati.

Povijest natjecanja Miss Universe

Natjecanje Miss Universe jedno, je od najstarijih natjecanja u ljepoti u svijetu. Prvo natjecanje za laskavi naslov Miss Universe održano je u Long Beachu, američkoj saveznoj državi Kaliforniji, 1952. godine, kada je krunu najljepše ponijela Armi Kuusela, 18-godišnja predstavnica Finske.

Ona je tada okrunjena neprocjenjivo vrijednom krunom Romanoff, koja je nekada pripadala ruskom caru, i koja je sadržavala 1.529 dijamanata od 300 karata!

U to je vrijeme bila osigurana na pola milijuna dolara!

Od 1996. Miss Universe je u vlasništvu američkog poslovnog čovjeka Donalda Trumpa i televizijske kuće CBS (50%-50%), koji ovaj izbor dovode do rekordne gledanosti u cijelome svijetu.

Od kolovoza 2002. godine novi petogodišnji ugovor o partnerstvu potpisan je između Donald Trump Organization i televizijske kuće NBC.

Miss Universe ne predstavlja samo izbor najljepše djevojke svijeta, već je to naprotiv, organizacija koja se prvenstveno bavi humanitarnim radom usredotočenim na borbu protiv širenja virusa HIV/AIDS-a, u suradnji sa Harvard AIDS Institute osnovanim na Harvard University, te podršku organizaciji Face to Face International, osnovanoj 1997. godine od strane United Nations Population Fund (UNFPA), koja se bavi prikupljanjem javne, političke i financijske potpore koje će omogućiti djevojakama i ženama širom svijeta ostvarenje osnovnih ljudskih prava, koje uključuje jednaku mogućnost školovanja i zaposlenja, omogućiti brigu o seksualnom odgoju i reprodukciji, te slobodu od diskriminacije i nasilja.


Izbor Miss Universe Hrvatske se po prvi puta održao 1997. godine, kada je pobijedila Kristina Čerina iz Splita.

Nositeljice titule Miss Universe Hrvatske:

1997. Kristina Čerina, Split

1998. Ivana Gržetić, Dubrovnik

1999. Marijana Kužina, Šibenik

2000. Renata Lovrinčević, Split

2001. Maja Cecić-Vidoš, Rijeka

2002. Ivana Paris, Pazin

2003. Ivana Delač, Rijeka

2004. DORA TKALEC, SUTINSKE TOPLICE???

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook