Prethodni članak
Sljedeći članak

Drama Miletićevih potresa Zagorje

Za ponedjeljak zakazano suđenje Ivici Miletiću na Županijskome sudu u Zlataru (35) zbog zauzetosti suda održat će se tek


Za ponedjeljak zakazano suđenje Ivici Miletiću na Županijskome sudu u Zlataru (35) zbog zauzetosti suda održat će se tek u listopadu.Miletića se tereti da je 14. studenoga prošle godine u obiteljskoj kući u Zlataru iz pištolja pokušao ubiti suprugu Meri (32). Supruga je teško ranjena, a život su joj spasili liječnici.

Zadnja rasprava održana je 20. ožujka kada je stopostotni invalid Domovinskog rata Miletić izašao iz pritvora u kojemu je proveo više od četiri mjeseca. To suđenje, koje je počelo u ožujku, pamti se po potresnim svjedočenjima u sudnici, posebice po ispovijesti Ivice Miletića. Svjedočivši o vrlo neskladnom životu s Meri, Miletić je iznao niz bizarnosti.

Miletić je posljednjem ročištu cijelo vrijeme plakao slušajući iskaze brata Dragutina te svoje majke Ane koji su složili mozaik od stravičnih detalja iz Ivičinog bračnog života, bez ljubavi i skrbi te bešćutnosti prema njihovo šestoro djece, od kojih su četvero baštinili iz prethodnih brakova, uz jedno zajedničko i jedno koje je plod Merine nevjere.

Meri ga, tvrde Miletići, nije kupala mjesecima, nije mu kuhala niti se brinula o djeci, varajući ga pred nosom s radnikom njihove staklarske radionice kojem se odselila nakon krvave večeri. Ivica se nakon svega propio i postao suicidalan.

Tako je, primjerice, ispričao da se nevjenčana supruga ljubavnika njegove žene lani polila benzinom i zapalila usred dvorišta u Maču. Isto tako govorio je o lošemu postupanju njegove žene s njihovom brojnom djecom.

Meri je zbog zlostavljanja djece prije desetak dana osuđena na zatvorsku kaznu od četiri godine i 10 mjeseci, dok je Miletić prošao samo s uvjetnom kaznom.

Kako je suđenje bilo zatvoreno za javnost, iako svi znaju o kojoj je obitelji riječ, jer o njihovoj tragediji bruji cijelo Zagorje, detalji sa suđenja nisu poznati. Jedino se zna da je neodgovorna majka najstarijeg sina zatvarala u kokošinjac do kasno u noć.

Danas im djeca žive po domovima, udomiteljskim obiteljima i kod rodbine. Miletić se iz pritvora vratio na brigu majci, a Meri navodnio živi s ljubavnikom.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook