Prethodni članak
Sljedeći članak

Sport i druženje za tisuću učenika

Sportske igre učenika koje su peti puta svečano otvorene u Krapini okupljaju djecu i mladež iz naše županije. Ovogodišnj


Sportske igre učenika koje su peti puta svečano otvorene u Krapini okupljaju djecu i mladež iz naše županije. Ovogodišnji moto pod kojim se održava sportska priredba je Rekreacijom do zdravlja i protiv droge, a organizator je Društvo sportskih igara mladih Krapinsko-zagorske županije.

Svoj doprinos dali su i Stolnoteniski klub Zagorec Krapina, Krapinski klub za sportsku rekreaciju, Društvo za sport Ku-ku-ri-ku, Šahovski klub Krapina i klub Retrak.

Unatoč velikoj vrućini na školskom igralištu Osnovne škole Ljudevit Gaj okupili su se brojni učenici koji će zahvaljujući entuzijastima, profesorima i voditeljima aktivno provesti dio ljetnih praznika u druženju i sportskim susretima s vršnjacima.

Kako je kazao prof. Radovan Cesarec, predsjednik društva, ove će godine na natjecanja sudjelovati tisuću mladih osnovnoškolaca i srednjoškolaca koji će se sljedećih mjesec dana natjecati u malom nogometu, rukometu, tenisu, stolnom tenisu, šahu, uličnoj košarci, badmintonu, odbojci na pjesku. Ove godine u igrama sudjeluju i djeca dječjih vrtića Krapine, Zlatar Bistrice, Marije Bistrice, Krapinskih Toplica i Pregrade. Natjecanja će se održavati na igralištima u Zlatar Bistrici, Zaboku, Pregradi i Krapini a najbolje ekipe odlaze na trodnevnu završnicu u Krapinske Toplice. Najviše prijavljenih je za mali nogomet, čak 51 ekipa.

S obzirom na važnost i vrijednost te sportske priredbe projekt podržava i Hrvatski olimpijski odbor, Županijski Dom zdravlja i Zavod za javno zdravstvo, Županijski nogometni savez, Zajednica sportskih udruga, Savez školskih športskih klubova i Krapinski sportski savez. Uime domaćina Grada Krapine sve nazočne pozdravio je zamjenik gradonačelnika Josip Pelin. Uručene su i zahvalnice onima bez kojih se ova priredba ne bi mogla održati, a kada je riječ o najmlađima i ovoga puta odazvali su se brojni sponzori.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook