Prethodni članak
Sljedeći članak

DRAMA U ZAGORJU: Djeca se zarazila na maturalcu i završila u bolnici

  • Policija hitna

    Foto: Pixsell (Fotografija je ilustrativnog karaktera i nije u vezi s navedenim događajem)


Čak 28 učenika osmih razreda iz Vodica noć je provelo na infuziji u OB Varaždin zbog gastroenteroloških smetnji, doznaje Jutarnji list.

Naime, portal Infovodice piše kako je riječ od djeci koja su bila na maturalcu u Zagorju. Navode kako su im informacije dali roditelji te kako su kazali da su se zdravstvene tegobe javile nakon povratka s ručka u jednom restoranu. Simptomi poput povraćanja, glavobolje i povišene tjelesne temperature natjerali su organizatore ekskurzije da zatraže medicinsku pomoć.

Neki roditelji navodno su odlučili otići po svoju djecu kako bi ih vratili kući, dok se ostali učenici također planiraju vratiti prije završetka ekskurzije.

No iz varaždinskog Zavoda za javno zdravstvo su kazali da je riječ o zarazi virusom.

Voditeljica epidemioloških djelatnosti Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, Katica Čusek Adamić izjavila je da su na pedijatrijskom odjelu OB Varaždin noćas zaprimljena i obrađena djeca zbog probavnih smetnji.

- Odmah nakon zaprimanja prijave o događaju na lokaciju je upućen epidemiološki tim Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije sa sanitarnom inspekcijom. U tijeku je epidemiološki izvid i obrada oboljelih, zaposlenika i samog objekta. Prema kliničkoj slici i prvom mikrobiološkom nalazu dobivenom molekularnom metodom, dokazan je Norovirus, tako da se radi o Norovirusnoj infekciji u djece, istaknula je Čusek Adamić.

- Daljnje postupanje i obrada usmjerava se prema ovoj etiologiji, dodala je.

Ravnatelj OB Varaždin, Damir Poljak ranije je za Jutarnji list potvrdio da su zaprimili veći broj djece.

- Jučer je u našu dnevnu bolnicu zaprimljeno 28 djece koja su povraćala. Dobili su infuzije, a zadnje dijete je otpušteno jutros - kaže Poljak. Dodaje kako je kod jednog djeteta utvrđeno da se radi o norovirusu te da su u tijeku izvidi je li kod svih bila riječ o virusu ili o trovanju hranom.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook