Prethodni članak
Sljedeći članak

Dretar: 'Zbog neprovođenja obrane od tuče tražimo ostavku ministrice Vučković'


Foto: Pixsell

Nakon što je saborski zastupnik III. izborne jedinice Davor Dretar u petak na konferenciji za medije na Bedekovčanskim jezerima, zajedno s predsjednikom Udruge raketara protugradne obrane Hrvatske Josipom Salatkom, najavio mirni prosvjed zbog neprovođenja obrane od tuče, danas je zastupnik Dretar, odnosno, njegov Domovinski pokret, javno zatražio i ostavku ministrice poljoprivrede Marije Vučković.

„Zbog namjernog neizvršavanja obveza i svjesnog zanemarivanja vlastitih odgovornosti, tražimo ostavku ministrice poljoprivrede Marije Vučković!

Neprovođenje zakonom regulirane obrane od tuče na području sjeverozapadne Hrvatske rezultiralo je katastrofalnim štetama nakon tuča koje su nedavno pogodile Zagorje i varaždinski kraj.

Tuče su uništile poljoprivredne površine, oštetile privatnu i društvenu imovinu, a samo pukom srećom nije došlo do ozljeđivanja osoba.

Tražimo trenutnu ostavku ministrice poljoprivrede i najavljujemo skori prosvjed na kojem će se okupiti nezadovoljni stanovnici sjeverozapada Hrvatske i odgovornima jasno i glasno reći – Vratite nam obranu od tuče jer ona je naše zakonsko pravo“, naveo je Dretar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook