Prethodni članak
Sljedeći članak

Državni službenici u štrajku

Članovi Sindikata policije iz Podružnice Policijske uprave Krapinsko-zagorske danas su u tzv. bijelom štrajku. Beđževe &


Članovi Sindikata policije iz Podružnice Policijske uprave Krapinsko-zagorske danas su u tzv. bijelom štrajku. Beđževe «Ja sam u štajku» nosi oko 80 posto zaposlenika, doznajemo od povjerenika Branka Korena.



Na šalterima se statusna pitanja građana rješavaju, no malo sporije, nego što je uobičajeno, a kod poslova granične policije štrajk se provodi striktnim provođenjem propisa što također usporava promet na graničnim prijelazima. No, s obzirom na vremenske prilike i slab promet ne stvaraju se veće gužve, a samo povremeno na prijelzu Macelj kolone dosežu petstotinjak metara.

Zaposlenici Carinarnice Krapina, kako doznajemo 90 posto su u Carinskom sindikatu koji nije u štrajku, pa svoj posao na međudržavnim graničnim prijelazima Macelj, Lupinjak i Razvor obavljaju uobičajeno, a slično je i sa zaposlenicima Područnog ureda Porezne uprave u Krapini. Povjerenik Dragutin Šoštarić nam je rekao, da je 90 posto zaposlenih u Sindikatu porezne uprave koji nije u štrajku, zbog toga što su pregovori s Vladom još u tijeku i dok traju ne žele štrajkati.

U štrajku su i zaposleni u Uredu državne uprave Krapinsko-zagorske županije i njegovim ispostavama, a prema informaciji Ivana Budića županijskog povjerenika Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika u ispostavama Pregrada, Klanjec, Krapina i Zabok u štrajku je između 70 i 80 posto zaposlenih. Iako su u štrajku, oni rješavaju pozvane stranke i predmete koji imaju hitne rokove.

Prema njegovim riječima štrajk je uspio i u zabočkom sudu, gdje je od 36 zaposlenih u štrajku 23, no zakazane rasprave i pozvane stranke su odrađene.

I Javne vatrogasne postrojbe u Zaboku i Krapini su se pridružile današnjem štrajku, ali ne dovodeći u pitanje izlazak na intervencije. Sindikalisti ističu da nije bilo pritisaka na one koji su u štrajku, no osuđuju vladin nalog da se popišu svi koji štrajkaju, kako im se dan proveden u štrajku ne bi platio.

Izvor: Radio Kaj

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook