Prethodni članak
Sljedeći članak

ĐURMANEC: Raste ekonomska cijena vrtića


Uslijed povećanja cijene rada i materijalnih troškova, Općina Đurmanec kao i veći broj općina i gradova, donijela je odluku o povećanju ekonomske cijene Dječjeg vrtića Đurmanec. No, iako se diže visina ekonomske cijene, roditelji će i dalje sufinancirati boravak djece kao i do sada u iznosu od 147 eura mjesečno. 

Naime, Općina će  iz svog proračuna pokrivati razliku povećanja cijene koja tako za roditelje ostaje ista. 

- Zbog povećanja troškova života, kao i povećanja rasta plaća djelatnicima vrtića, morali smo dizati ekonomsku cijenu vrtića jer po staroj cijeni poslovanje vrtića jednostavno nije održivo. Roditelji ne moraju brinuti jer razliku pokriva Općina, tako da će oni boravak svoje djece u vrtiću nastaviti plaćati u iznosu od 147 eura, dok povećanje ekonomske cijene ide na teret Općine - poručio je načelnik Općine Đurmanec, Damir Belošević. Nova ekonomska cijena za 10-satni vrtićki i jaslički program iznositi će 420 eura mjesečno. Vrijedno je dodati kako Općina sufinancira i boravak djece u drugim vrtićima kao i usluge korištenja dadilja te će roditelji djece koji pohađaju iste također mjesečno izdvajati 147 eura dok će se preostali iznos do pune cijene sufinancirati također iz Općinskog proračuna  pojasnio je načelnik Belošević.

Dodajmo kako to nije jedina olakšica za roditelje koji koriste usluge dadilje. Naime, roditeljima se cijena umanjuje za 40 posto za drugo dijete, dok su oni koji imaju treće ili više djece oslobođeni učešća.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook