Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTOGALERIJA: Veleposlanik Belgije posjetio Gupčev kraj. Razgovaralo se o suradnji na brojnim poljima


Veleposlanik Kraljevine Belgije u Hrvatskoj, Nj. E. William De Baets, posjetio je Gupčev kraj. 

U Donju Stubicu stigao je na poziv Hidraulike Kurelja, čije je pogone i obišao. Predstavljena mu je djelatnost i proizvodi u kojima se Hidraulika Kurelja profilirala kao ponajbolja na tržištu, a potom je obišao i kulturne znamenitosti.

Veleposlanik je održao kratki sastanak s vodstvom Hidraulike Kurelja, na kojem su bili prisutni vlasnik firme Stjepan Kurelja te direktor Vinko Matuša i ostatak vodstva firme, ali i donjostubički gradonačelnik Nikola Gospočić, gornjostubički načelnik Jasmin Krizmanić te direktorica ZARA – e Karolina Barilar, kao predstavnica Krapinsko – zagorske županije.

 - Ideja o posjetu rodila se u Osijeku nedavno, gdje su djelatnici firme upoznali veleposlanika na Sajmu obrambene industrije. Pozvali smo ga u posjet, kako bi se upoznao s našim poslovanjem. Razgovarali smo u mogućnosti suradnje između kompanija u Belgiji i naše firme. Hidraulika Kurelja za sada je regionalno orijentirana tvrtka, stoga nemamo izvoza, dok pogon u Srbiji pokriva tržište Srbije, Crne Gore i Makedonije. No, radimo u tom smjeru da otvorimo prodiranja na tržište Europe, a da bi se to uspjelo, morate biti najbolji u poslu – istaknuo je direktor Matuša.

Obišli su pogon, koji ima popunjene kapacitete, odnosno poslove koje treba odraditi do kraja godine, pa i za dio početka iduće godine. Posla ima, a problem je, naglašava direktor, kvalificirana radna snaga.

– Neprestano tražimo nove radne s kvalifikacijama bravara, zavarivača, hidrauličara i autoelektričara – dodao je direktor Vinko Matuša.

Gradonačelnik Nikola Gospočić rekao je kako mu je drago što je na ovaj način uspostavljen kontakt za eventualne buduće suradnje.

– Svaka takva zainteresiranost za naš kraj i firme u našem kraju itekako dobro dođu gospodarskom razvoju – rekao je Gospočić.

Posjet Gupčevom kraju uključivao je i obilazak kulturnih, odnosno povijesnih znamenitosti. U Gornjoj Stubici, domaćin Jasmin Krizmanić delegaciju je poveo u obilazak Muzeja seljačkih buna, Spomenika Matiji Gupcu, Gupčeve lipe te Spomen parka Rudolfa Perešina.

– Imali smo ga prilike upoznati s poviješću našeg kraja i pohvaliti se našim tradicionalnim delicijama koje je kušao. Toplo se nadam da će ovaj početak suradnje značiti jednu daljnju zajedničku suradnju na brojnim poljima, od gospodarstva, kulture i nadalje – rekao je Krizmanić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook