Prethodni članak
Sljedeći članak

DVD Tuhelj posjetio Muzej hrvatskog vatrogastva u Varaždinu i Međimurje


Protekle subote članovi DVD-a Tuhelj posjetili su Muzej hrvatskog vatrogastva u Varaždinu te izlet zaključili u Međimurju. 

Prva stanica bio je Muzej hrvatskog vatrogastva u Varaždinu gdje ih je dočekao vodič te upoznao s osnutkom i razvojem hrvatskog vatrogastva. Podijeljeni u dvije grupe obišli su prostorije koje su posvećene Prvom hrvatskom dobrovoljnom vatrogasnom zboru u Varaždinu i Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici gdje su vidjeli izložene vatrogasne zastave, osobnu opremu, dokumente, fotografije i slično. U prizemlju ih je dočekao prikaz razvoja vatrogasne tehnike gdje se mogu vidjeti vatrogasna kola, motorne pumpe, zaštitna oprema i ostalo. Pripadnik JVP grada Varaždina prezentirao im je izlazak na vatrogasnu intervenciju te njihova vozila i opremu.


Put ih je dalje vodio na Mađerkin Breg, odnosno na Vidikovac s kojeg se pruža prekrasan pogled na vinograde i prirodnu ljepotu Međimurja. Spustivši se s Vidikovca uputili su se na okrjepu u obližnju vinariju „pod nebom“.

U poslijepodnevnim satima putovanje su nastavili prema samom sjeveru Hrvatske u naselje Žabnik. Kroz modernu interaktivnu etnografsku zbirku upoznati su s mlinarskim zanatom te su razgledali Mlin na Muri. Na žalost, zbog visokog vodostaja nije bio moguć planirani prijevoz skelom.

Putovanje su završili zajedničkim ručkom i opuštenim druženjem.  
Osim članova društva i njihovih boljih polovica, na izletu su im se pridružili i općinski načelnik Mladen Hercigonja, direktorica TZ Biser Zagorja Tatjana Petranović Capar te prijatelj društva iz susjednog DVD-a Rakovec Željko Zajec. Zahvaljuju  i gosp. Zbukviću na čašćenju pićem za vrijeme ručka.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook