Prethodni članak
Sljedeći članak

ECDC objavio novu kartu, Zagorje je od sad označeno narančastom bojom

Narančastom su bojom označeni i Grad Zagreb, Zagrebačka županija, Krapinsko-zagorska županija, Međimurska, Varaždinska i Koprivničko-križevačka županija


Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) objavio je novu koronakartu Europske unije.

Hrvatska obala je i dalje narančasta, kao i Grad Zagreb, a od danas je narančasto i Hrvatsko zagorje, kao i čitavi sjever Hrvatske. Zelenim je ostao još jedino istočni dio Hrvatske, odnosno, za njega ECDC smatra da ima epidemiološki povoljnu situaciju.

Dakle, osim čitave jadranske obale i Zagreba, sada su narančastom bojom označeni i Zagrebačka županija, Krapinsko-zagorska županija, Međimurska, Varaždinska i Koprivničko-križevačka županija.

Inače, ECDC boju po regijama određuje kombinacijom broja potvrđenih slučajeva zaraze u proteklih 14 dana na 100 tisuća stanovnika i postotkom broja testiranih osoba.

Što se tiče trenutne situacije u Zagorju, Stožer civilne zaštite KZŽ u današnjem je priopćenju naveo kako je u protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano 8 novih osoba pozitivnih na koronavirus.

-Radi se o osobama s područja sljedećih jedinica lokalne samouprave: Grad Donja Stubica (3), Općina Bedekovčina (1), Općina Đurmanec (1), Općina Hum na Sutli (1), Općina Marija Bistrica (1) i Općina Stubičke Toplice (1). Nema oporavljenih novih osoba te trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko - zagorske županije iznosi 44. U samoizolaciji se nalaze 32 osobe. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalaze se 2 osobe pozitivne na SARS CoV-2 - priopćili su iz Stožera.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook