Prethodni članak
Sljedeći članak

Euharistijsko slavlje predvodio mons. Vlado Košić

U propovijedi u sklopu euharistijskoga slavlja na blagdan Tijelova pomoćni biskup zagrebački mons. Vlado Košić istaknuo


U propovijedi u sklopu euharistijskoga slavlja na blagdan Tijelova pomoćni biskup zagrebački mons. Vlado Košić istaknuo je danas u Mariji Bistrici kako je jedna od glavnih poruka svetkovine Tijelova da su kršćani pozvani Krista učiniti vidljivim i pronositi ga kroz gradove i sela, naše ulice, kroz cijeli život.

´Crkva treba izaći iz zidanih hramova i svetišta i postati prisutna u svim životnim događajima. Sve svjetovno moramo prožeti prisutnošću Tijela Kristova´, istaknuo je mons. Vlado Košić.

Pozvao je vjernike da svoju pozornost kad je riječ o Tijelovu, koje se slavi prvog četvrtka nakon Presvetog Trojstva, a u nekim zemljama u nedjelju, posebice usmjere na sakrament u kojem nam je Krist ostavio sebe samomoga: svoje Tijelo i svoju Krv, dušu i božanstvo. To je sakrament, rekao je, koji je Spasitelj osnovao na Veliki četvrtak, kad je sa svojim učenicima slavio na Posljednjoj večeri i kad je osnovao euharistiju.

´Nema veće ljubavi od darivanja svojega života za druge, a to je upravo Krist učinio za nas´, rekao je pomoćni biskup zagrebački.

Nakom mise, u sklopu koje je blagoslovljeno pet novih zvona iz projekta ´Zvonosvir´, mons. Košić je poveo tradicionalnu procesiju u kojoj su, uz vjernike iz svih krajeva Hrvatske, sudjelovale mnoge marijabistričke udruge i djeca.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook