Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTO: Evo kako izgledaju skladišta kod Osijeka nakon ogromnog požara


Policija osječko-baranjska je danas u 3:06 sati zaprimila dojavu da gore skladišta firmi uz južnu obilaznicu u Osijeku.

U gašenju je sudjelovalo gotovo 80-ak s ukupno 22 vozila. U 4:12 sati zatvoren je promet na državnoj cesti broj 2 (južna obilaznica) u oba smjera od izlaza za Tenje do izlaza "Vinkovačka" kao i promet Trpimirovom ulicom u smjeru Brijesta.

Vatrogasci su oko 9 ujutro potvrdili da je požar lokaliziran te da nitko nije ozlijeđen. Dodaju da je šteta velika i da će gašenje trajati cijeli dan.

Zamjenik gradonačelnika Osijeka te načelnik Stožera civilne zaštite grada Osijeka Dragan Vulin je na svom Facebooku profilu objavio dramatične snimke gašenja požara te ispričao da su vatrogasci u "velikoj borbi" uspjeli spriječiti širenje požara na benzinsku crpku čime je "izbjegnuta katastrofa". Potvrdio je i da su se čule eksplozije, ali još uvijek se ne zna od čega.

"Požar je 300 puta 100 metara, ako ne i više, to su prve procjene, ovdje ima više tvrtki u najmu. Mi još ne znamo o kojim se materijalima radi. U potpunosti su uništena skladišta tvrtki GLS i Lagermax. Imali smo velika izdimljavanja zbog požara u tvrtki koja ima uskladištene gume teretnog programa i razna maziva. Sada, kad je požar lokaliziran, ušli smo s pjenom i spriječili izdimljavanje", rekao je Goran Ivković, zapovjednik JVP-a Grada Osijeka.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook