Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTOGALERIJA: Počelo svečano otvorenje 27. 'Susreta za Rudija'


Ovog se vikenda u Gornjoj Stubici održavaju 27. 'Susreti za Rudija', najveći letački spektakl u Hrvatskoj u kojem sudjeluju brojni zrakoplovi generalne avijacije, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, specijalne postrojbe MUP-a, Akro grupe 'Krila Oluje', ali i zračne snage susjednih zemalja. 

Jučerašnji  program počeo je susretom branitelja, a večer je završila koncertom Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske u dvorani osnovne škole. 

Današnji program počeo je utrkom 'Petica za Rudija', nakon čega je uslijedila sveta misa u Župnoj crkvi sv. Jurja Mučenika, a onda je počeo 'Dječji troboj' u atletskim natjecanjima. Oko podneva je započelo i svečano otvorenje 27. 'Susreta za Rudija' u Spomen parku Rudolfa Perešina polaganjem vijenca i paljenjem svijeća, na kojem su, uz načelnika Gornje Stubice Jasmina Krizmanića, župan Krapinsko - zagorske županije Željko Kolar, ali i potpredsjednik Vlade Hrvatske Tomo Medved te brojni drugi uzvanici.

Cijelu fotogaleriju možete pogledati ovdje.

Letački program u kojem će po prvi puta sudjelovati i zrakoplov Rafale, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva počinje u 15 sati. Podsjećamo kako je  koncert Željka Bebeka koji se trebao održati navečer, nakon letačkog programa je otkazan. Na sva događanja ulaz je slobodan, a letački program podložan je promjenama zbog vremenskih uvjeta.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook