Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Evo kako su i što točno rade učenici SŠ Bedekovčina u Španjolskoj

U Malagi je petnaest arhitektonskih i građevinskih tehničara, a pet agrotehničara završnog razreda borave pak u španjolskoj Ubedi


Jučer smo objavili da je dvadesetoro učenika Srednje škole Bedekovčina u Španjolskoj u sklopu Erasmus+ projekta Future in our hands (Budućnost u našim rukama) u trajanju od dva tjedna. Danas donosimo detalje tog boravka i projekta po kojem Srednja škola Bedekovčina zasigurno prednjači ne samo u Krapinsko – zagorskoj županiji već, vjerujemo, u cijeloj Hrvatskoj.

Projekt stvara preduvjete da učenici teoretsko znanje povežu s praktičnom primjenom, pogotovo uvođenjem novih strukovnih sadržaja i nadogradnjom kurikuluma, čime će se sama zanimanja osuvremeniti i učiniti atraktivnijima, a učenici proširiti svoje znanje i osnažiti za buduće profesije.



U Malagi petnaest arhitektonskih i građevinskih tehničara, uz pratnju nastavnica Daniele Usmiani i Sanje Markuš, stječe znanja i vještine u projektiranju bioklimatske, samoodržive kuće koje postaju standard moderne arhitekture. Započeli su s teoretskim dijelom o karakteristikama i izgradnji bioklimatskih kuća diljem svijeta, a nastavljaju projektiranjem obiteljske kuće u pojedinoj zemlji svijeta. Vrlo je važno, da radeći u timovima, usvajaju podjelu posla, preuzimanje odgovornosti i poštivanje termina jer je rad u timu sastavni dio posla koji će raditi u budućnosti.



Pet agrotehničara završnog razreda borave pak u španjolskoj Ubedi, u pratnji nastavnika struke Daniela Gavrana. Oni će nadograditi teoretsko znanje iz stočarstva učeći i radeći na farmama u Španjolskoj. Osim što će se upoznati s načinom uzgoja koza i životom na farmi, što nemaju priliku u našem Zagorju, imaju priliku vidjeti kako izgleda ekološko maslinarstvo.
Tijekom dvotjednog boravka upoznat će se i s kulturom i znamenitostima Španjolske, odnosno za sve njih organizirani su edukacijski izleti, a cijelu mobilnost vodi tvrtka EuroMind..



Svi učenici prošli su jezičnu i kulturološku pripremu u školi, a prošli su i kratki tečaj španjolskog jezika odmah pri dolasku. Nakon mobilnosti projekt se nastavlja u školi izradom priručnika, prezentacijom i izložbom o svom boravku i radu.
Osim nadogradnje postojećih znanja i vještina, učenicima se obavljanje stručne praktične nastave vrednovati i putem ECVET-a (Europskog kreditnog sustava u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju).

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook