Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] UŽIVO IZ KRAPINE: Počinje 32. izdanje međunarodnog sajma 'Zagorski gospodarski zbor'


Jedna od neizostavnih i važnijih manifestacija koje se vežu na 'Tjedan kajkavske kulture' je i međunarodni sajam 'Zagorski gospodarski zbor' čije je svečano otvorenje zakazano danas u 14 sati u Sportskoj dvorani Srednje škole Krapina, a na kojem sudjeluje oko 200 izlagača i izlagačica.

 

Najveća je to manifestacija gospodarstva i obrtništva u Krapinsko - zagorskoj županiji koja je ove godine sjaji u svom 32. izdanju, a okuplja brojne izlagače iz različitih sektora s ciljem jačanja lokalnog gospodarstva i promocije obrtničkih vještina. Podsjetimo, pripreme su službeno krenule 29. svibnja potpisivanjem sporazuma između ključnih predstavnika, odnosno Krapinsko - zagorske županije, Grada Krapine, Hrvatske gospodarske i Obrtničke komore te Radija Kaj, a županija partner je Zagrebačka županija.

Cijelu fotogaleriju pogledajte OVDJE.

Valja i najaviti kako će se sutra s početkom u 18 sati organizirati i svečana dodjela majstorskih diploma, a u subotu u 18 sati očekuje se svečano potpisivanje sporazuma Obrtničke komore KZŽ i partnera u projektu 'Pogodnosti za članove HOK Obrtnik plus'.

Spomenimo i kako će večeras u srce Zagorja stići i predsjednik Zoran Milanović koji će obići izlagače 32. međunarodnog sajma, a kako su potvrdili iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske predsjednik će se nakon toga zadržati u Krapini na 'Tjednu kajkavske kulture', gdje će pratiti prvu festivalsku večer ovogodišnjeg Festivala kajkavskih popevki - 39. dječji festival 'Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu'.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook