Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTOGALERIJA: Centar "Ritam s konjem" proslavio 10 godina rada


Proteklog vikenda Centar "Ritam s konjem" proslavio je 10 godina rada. U subotu, 19. listopada 2024. godine, održana je pokazna Endurance utrku namijenjena početnim endurance jahačima. Na utrci se natjecali jahači iz Centra, ali i jahači okolnih jahačih klubova. Prvo mjesto u utrci pripalo je jahaču Martinu Kolareku na grlu Esma, drugo mjesto osvojila je Ariana Vranjek na grlu Orion i treće mjesto pripalo je Nicole Kraševac na grlu Best Voyage. U nedjelju, 20. listopada, održan je Poligon turnirom.. Radi se o turniru  jednakih mogućnosti, što znači da su na njemu sudjelovala i djeca s teškoćama u razvoju i svi ostali jahači Centra. Jahači su na turniru pokazali zavidne jahačke vještine i sposobnost upravljanja konjem. Turnir je bio podijeljen u dvije kategorije-početnu i naprednu. U početnoj razini prvo mjesto osvojila je Klara Brozd na grlu Janet, drugo mjesto je pripalo Sari Belas na grlu Beba i treće mjesto je osvojio Tristan Kljajić na grlu Beba. U naprednoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Nicole Kraševac na grlu Ciklon, drugo mjesto je pripalo Leoni Halapir na grlu Fred i treće mjesto je osvojila Lota Habulin na grlu Alegro. 

FOTOGALERIJU POGLEDAJTE OVDJE

Centar „Ritam s konjem“ nače je podružnica Udruge fizioterapeuta i radnih terapeuta Hrvatskog zagorja s vizijom pružanja inovativnih i nedostupnih terapijskih procesa za osobe s posebnim potrebama i osobe s invaliditetom na području Krapinsko-zagorske županije. Od skromnih početaka, Centar sada ima 14 konja, tim stručnjaka, ali i široku lepezu volontera koji svakodnevno pridonose boljem radu Centra i zadovoljstvu korisnika.

Centar je usmjeren pružanju hipoterapija i aktivnosti pomoću konja osobama s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom te rekreativnog jahanja za građanstvo. Hipoterapeut svojim znanjem i vještinama iskorištava blagodati konja za provođenje fizioterapije na konju s ciljem zadovoljavanja unaprijed predviđenih ciljeva poput rada na ravnoteži, posturi, socijalizaciji, tonusu i ostalim medicinskim ciljevima. – Centar je dobro razvijen u stručnom kadru i popunjenosti s konjima, ali definitivno ima prostora za daljnji razvoj. Naš sadašnji prostor je u najmu  i najveće želja nam je razviti svoj prostor, unatrag pet godina intenzivno radimo upravo na tome, pripremljena je projektno tehnička dokumentacija, kroz nekoliko tjedana bit će spremna i građevinska dozvola, vjerujem da ćemo pronaći način za uspostavu novog centra koji će biti mjesto edukacije, rehabilitacije i rekreacije, ne samo za korisnike i znatiželjnike iz Hrvatskog zagorja nego i šire, rekao je predsjednik Centra Josip Knezić, dodavši kako je uspostavljena i suradnja s Udrugom Djeca Pelješca kako bi se na Pelješcu razvio Centar koji će početi s hipoterapijom.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook