Prethodni članak
Sljedeći članak

KUEU ”Kaj” osvojio brončanu plaketu na 57. Državnom susretu pjevačkih zborova


Zbor Kulturno umjetničke udruge ”Kaj” iz Zlatar Bistrice ponovno je prenio ime općine Zlatar Bistrica na državnoj razini te ostvario zavidne rezultate. Općinska načelnica Vesna Mikulec, čestita im na uspjehu te pruža punu podršku za daljnji rad i buduće rezultate.

- Mješoviti pjevački zbor KUEU-e “Kaj” bio je sudionikom 57. Državnog susreta pjevačkih zborova u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Na Susretu održanom u Pazinu natjecalo se 12 zborova iz cijele Hrvatske, a zlatarbistrički se zbor tamo plasirao zahvaljujući ocjeni stručnog selektora delegiranog od strane HSK, maestra Luke Vukšića, koji je zbor ocijenio najuspješnijim na selekcijskom preslušavanju održanom 30.6.2024. u Domu kulture u Zlatar Bistrici. Tim od 27 ljudi otputovao je na ovaj Susret s optimizmom i vjerom kako može polučiti dobar rezultat, neovisno o činjenici da je 2/3 članica i članova ansambla imalo prilike tek po prvi puta sudjelovati na ovom respektabilnom natjecanju. Na 57. Državnom susretu pjevačkih zborova osvojena je brončana plaketa. Velike zahvale idu svim članicama i članovima ansambla za zalaganje, našoj dirigentici Ivani za trud i angažman te svim donatorima i sponzorima i ljudima dobre volje koji su podržali naš ansambl u ovom projektu na bilo koji način.

 Posebice pri tome ističemo našu Općinu Zlatar Bistrica i Krapinsko-zagorsku županiju. Hvala i Antonu Kudryashovu, našem prigodnom fotografu, na strpljenju i foto bilježenju značajnih trenutaka. Sada se okrećemo animiranju novih potencijalnih članica i članova te pripremama za odrađivanje već dogovorenih glazbenih obveza koje nam slijede do kraja godine, a ima ih podosta, pri čemu će kulminacija svakako uslijediti na našem tradicionalnom Božićno – novogodišnjem koncertu 26.12.2024. – poručuju iz udruge.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook