Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTOGALERIJA: DVD Sveti Matej proslavio 60 godina djelovanja


Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveti Matej (Gornja Stubica) proslavilo je 60 godina djelovanja. Ova obljetnica obilježena je pokaznom vatrogasnog vježbom, svečanom svetom misom, a potom i svečanom sjednicom.

Tom su prigodom nagrađeni članovi društva za 10, 20, 30, 40 i 50 godina djelovanja, dok je DVD primio prigodnu plaketu od Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije te Vatrogasne zajednice Općine Gornja Stubica.

Za zahvalu u potporu i djelovanju, DVD je plakete i zahvalnice podijelio Županijskoj vatrogasnoj zajednici i Općinskoj vatrogasnoj zajednici, kao i prijateljskim društvima za sudjelovanjem na svečanosti.

Osim članova DVD – a, na svečanosti su se okupili predstavnici gornjostubičkih DVD – ova, kao i brojnih prijateljskih društava. Čestitke na obljetnici uputili su i uzvanici, predsjednik VZ KZŽ Stjepan Skuliber, zapovjednik VZ KZŽ Marijan Lovrenčić te načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić.

Izviješća su podnijeli predsjednik DVD – a Sveti Matej Ivan Bigec te zapovjednik Marko Bigec.

Istaknuto je kako je zabilježeno više tehničkih, nego požarnih intervencija. – Nastavili smo ulaganja u vatrogasni dom, kao i nabavu opreme. Nabavili smo i neku opremu koja je spada u vatrogasni minimum, ali se pokazalo na terenu da nam je potrebna. Kao i uvijek, sudjelujemo u svim općinskim događanjima kao osiguranje, a proteklih smo godina nabavili kombi vozilo za prijevoz vatrogasaca, ali i za neke veće potrebe prijevoza mještana. Moram naglasiti kako su naši dečki pokazali spremnost proteklih godina, osobito u vrijeme potresa i pandemije, svojim angažmanom na terenu. U narednom razdoblju i dalje ćemo ulagati u opremu i osposobljavanje vatrogasaca te rad s mladeži, to je ono najvažnije što nam je u planu – istaknuo je predsjednik DVD – a Ivan Bigec.

Načelnik Jasmin Krizmanić istaknuo je kako su vatrogasci veliki ponos Gornje Stubice, stoga je zahvalio DVD – u Sveti Matej na 60 godina djelovanja i svim vatrogascima VZO Gornja Stubica na svom angažmanu.

 – Oni su uvijek uz nas kad treba organizirati događanja i manifestacije, kojih imamo puno, ali i kod intervencija pri elementarnim nepogodama, gdje su prvi koji izlaze na teren kada treba pomoći drugima. Trebamo poticati mlade da se uključuju u njeguju tradiciju dobrovoljnog vatrogastva – rekao je načelnik.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook