Prethodni članak
Sljedeći članak

FRIŠKA PROGNOZA: Stiže nam nova neugodna promjena vremena!


DHMZ za utorak prognozira djelomice ili pretežno sunčano vrijeme, ujutro na kopnu mjestimice s maglom. U drugom dijelu dana sa zapada stiže porast naoblake. Poslijepodne će na kopnu zapuhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

“Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura, koja će podno Velebita prema kraju dana jačati, a na otvorenom moru umjeren sjeverozapadnjak. Maksimalna temperatura uglavnom od 18 do 22, u Dalmaciji i do 25 °C”, navodi DHMZ.

Za srijedu, pak, DHMZ prognozira u unutrašnjosti umjereno, ponegdje i pretežno oblačno. Na Jadranu djelomice sunčano, u drugom dijelu dana sa zapada postupno naoblačenje, prema večeri i kiša. Vjetar većinom slab, na istoku do umjeren istočni. Na Jadranu slaba do umjerena bura, pod Velebitom i jaka, poslijepodne u Dalmaciji jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 7 do 12, na Jadranu od 14 do 18 °C. Najviša dnevna od 15 do 19, na Jadranu od 21 do 25 °C.

Kako navodi Tea Blažević, meteorologinja N1 televizije, prema kraju srijede rast će naoblaka, što će donijeti oborinu u večernjim satima, uglavnom na zapadu zemlje, u Gorskom kotaru i na sjevernom Jadranu. Bit će manje toplo.

“U četvrtak će češća pojava biti kiša i pljuskovi s grmljavinom, osobito duž Jadrana i u područjima uz Jadran. Prema večeri će jačati jugo na moru. I tijekom petka i tijekom subote treba računati na vjetrovite prilike, kao i mogućnost lokalno izraženijih pljuskova s grmljavinom, pretežno duž Jadrana i u područjima uz Jadran. Nestabilno će biti i tijekom nedjelje“, navodi Tea Blažević.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook