Prethodni članak
Sljedeći članak

GLASAJTE: Čak tri velika projekta KZŽ u izboru za najbolji EU projekt


U finale izbora za najbolji županijski EU projekt u Hrvatskoj ušla su čak tri projekta s područja Krapinsko-zagorske županije: Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Zabok, Novi početak te CRO-SI-SAFE.

Župan Željko Kolar istaknuo je kontinuitet nagrada Krapinsko-zagorskoj županiji za njezine europske projekte. „Unazad četiri godine uvijek smo nagrađeni prema ocjeni stručnjaka, ali i prema glasovima čitatelja što je posebno važno za naglasiti. Uvjeren sam da će tako biti i ove godine, stoga pozivam sve stanovnike Krapinsko-zagorske županije da svojim glasom podrže naše izuzetno vrijedne projekte“, naglasio je župan Kolar.

Glasanje traje do 17. rujna na portalu jutarnji.hr gdje možete dati i svoj glas jednom dnevno za jedan projekt s više različitih uređaja.

Svojeg pobjednika odabiru čitatelji koji će sudjelovati u glasanju na portalu jutarnji.hr, stoga Vas pozivamo da date svoj glas projektima Krapinsko-zagorske županije i izaberete najbolji EU projekt.

U finale izbora za najbolji županijski EU projekt koji petu godinu zajednički provode Hanza Media, Hrvatska zajednica županija, portal župan.hr i Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU ušao je 61 projekt. Stručni žiri izabrat će pobjednike u četiri kategorije: Doprinos znanosti i inovacijama, Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici, Doprinos prekograničnoj suradnji i Doprinos poduzetništvu.

Projekti s područja Krapinsko-zagorske županije koji su ušli u finale izbora:

Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Zabok
Ukupna vrijednost projekta bila je 9,458.679 eura, iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 5,282.373, a vlastita su iznosila 4,176.306 eura. Transformacijom u Centar kompetentnosti, Srednja škola Zabok postavila je temelje za buduće generacije stručnjaka u turizmu i ugostiteljstvu, osiguravajući im najbolje uvjete za obrazovanje te praksu. Nositelj projekta je Srednja škola Zabok, prijavitelj Zagorska razvojna agencija, a partner Krapinsko-zagorska županija.
Više informacija o projektu možete pronaći ovdje.


Novi početak
Ukupna vrijednost projekta bila je 1.965.351 euro, iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 1.543.051 euro, a vlastitih 422.300 eura. Provedba projekta omogućila je organiziranje sustava podrške za žene žrtve nasilja u obitelji na visokoj razini kroz smještaj u novom, u potpunosti uređenom i prilagođenom objektu, savjetovališne usluge u novouređenom prostoru i duljem radnom vremenu, stručnu podršku na višoj razini s obzirom na niz edukacija za stručnjake skloništa, ali i drugih ustanova koje pružaju podršku žrtvama nasilja u obitelji, mogućnost obrazovanja za korisnike skloništa i smještaja u stanovima nakon izlaska iz skloništa, a aktivnosti projekta uključivale su i uspostavu savjetovališta te otvaranje SOS telefona. Nositelj projekta je Krapinsko-zagorska županija, prijavitelj Zagorska razvojna agencija, a partneri Dom za žrtve nasilja u obitelji NOVI POČETAK i Centar za socijalnu skrb Krapina.
Više informacija o projektu možete pronaći ovdje.


CRO-SI-SAFE projekt
Ukupna je vrijednost 726.149 eura, od čega bespovratnih 617.227 eura, a vlastitih 108.922 eura. Katastrofe uzrokovane utjecajem klimatskih promjena sve češće i više utječu na svakodnevni život građana, a često se u prvim trenucima katastrofe ne zna pravilno i pravovremeno reagirati. Hitne stručne službe su spremne, reagiraju brzo i u skladu s protokolima, ali svaka na svojoj strani granice. Projektom se zato unaprijedilo prekogranično partnerstvo hitnih spasilačkih službi uspostavom zajedničkog protokola prekogranične suradnje CRO-SI-SAFE tima, a u cilju unapređenja sustava civilne zaštite te povećanja otpornosti na nepogode i nesreće na području Krapinsko-zagorske županije i Savinjske regije. Nositelj projekta je Zagorska razvojna agencija, a partneri Krapinsko-zagorska županija, Razvojna agencija Sotla i Općina Rogatec.
Više informacija o projektu možete pronaći ovdje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook