Prethodni članak
Sljedeći članak

Gordana Sobol u radnom posjetu Socijaldemokratskom forumu žena

U radnom posjetu Županijskoj organizaciji Socijaldemokratskog foruma žena Krapinsko-zagorske županije bila je predsjednica SDFŽ-a i saborska zastupnica - Gordana Sobol te potpredsjednica i međunarodna tajnica SDP-a – Karolina Leaković.


Obilazak terena započeo je  Osnivačkom skupštinom Općinske organizacije SDFŽ-a Krapinske Toplice u 18 sati u Domu kulture. Osnivačkoj skupštini, osim uvaženih gošći,  nazočile su i Sonja Borovčak, krapinsko-zagorska županica, i Dunja Špoljar, predsjednica Glavnog odbora SDFŽ-a Hrvatske i ŽO SDFŽ-a KZŽ.

Za predsjednicu Foruma žena OO Krapinske Toplice izabrana je mlada ekonomistica Petra Novak kojoj uz bok stoje mlade žene koje su spremne zalagati se za svoja prava - potpredsjednica Vlatka Mlakar te predsjedništvo u sastavu Jasna Petek, Ana Senica i Željka Tomek Žnidarić.

Nastavilo se u 19.30 sati Osnivačkom skupštinom OO SDFŽ-a Bedekovčina.  Za predsjednicu je izabrana Jadranka Vidiček iz Bedekovčine, za potpredsjednicu Vanja Vidiček te za članice Predsjedništva izabrane su Branka Vračević iz Brestovca Orehovičkog, Biserka Novosel iz Bedekovčine i Suzana Miholić iz Poznanovca.

Po završetku skupštine predsjednica, tajnica i sve članice Predsjedništva ŽO SDFŽ-a KZŽ, predsjednice svih općinskih/gradskih organizacija SDFŽ-a KZŽ te predsjednice općinskih/gradskih organizacija SDP-a KZŽ razgovarale su s Gordanom Sobol i Karolinom Leaković o organizaciji, problemima u radu, mogućnostima djelovanja, položaju unutar organizacije SDFP-a, programima  i pripremama za unutarstranačke i lokalne izbore.

Zaključeno je da je ŽO SDFŽ-a aktivna u zalaganju za  ravnopravne uvjete pristupa  sudjelovanja na tržištu rada i prava socijalnih skupina koje su po svom spolnom/rodnom, dobnom, rasnom, nacionalnom i svakom drugom neravnopravnom socijalnom položaju izloženije pritiscima većine, predrasudama, diskriminaciji ili zanemarivanju. Političkim angažmanom, te najavljenim edukacijama, socijaldemokratkinje Hrvatskog zagorja pripremat će se za lokalne izbore 2013. godine, ali i trajno se zalagati za ravnopravan, ne samo na zakonu utemeljen, nego i vrijednosno te društveno unaprijeđen položaj žena.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook