Prethodni članak
Sljedeći članak

Hajdaš Dončić se kandidirao za šefa SDP-a pa najavio: 'Ako izgubim na nacionalnim izborima, povući ću se iz politike'


Siniša Hajdaš Dončić predao je svoju kandidaturu za predsjednika SDP-a na unutarstranačkim izborima koji će se održati 14. rujna, prenosi N1.

-Veselim se demokratskoj i normalnoj političkoj utrci - izjavio je Hajdaš Dončić. Ako bude izabran za predsjednika SDP-a, Hajdaš Dončić planira staviti naglasak na nekoliko ključnih tema: ekonomske politike, prava manjina, te pitanja vezana uz umirovljenike, poljoprivredu, energetiku i promet.

Kaže da će surađivati sa sindikatima, ali i malim i srednjim poduzetnicima te radnicima.

-Suočavaju se s brojnim problemima zbog nepravednog odnosa države prema njima - rekao je.

Dodao je da će se, uz pitanje uvođenja poreza na nekretnine, progresivno oporezivati treća, četvrta i peta nekretnina, kao i porez na ekstraprofit. Njegov program nosi naziv “Prvi, a ne drugi”, a objasnio je i zašto.

-U politici sam od 2009. godine, a u SDP-u od 2005. godine. Tada sam prvi put pobijedio na izborima za župana Krapinsko-zagorske županije. Otada, bio prvi ili zadnji na listi, nisam izgubio izbore. Obećavam da ću se, ako prvi put izgubim na nacionalnim izborima, povući iz politike - rekao je ne spominjući činjenicu da je kao dužnosnik iz stranačkog vrha dugi niz godina sudjelovao i u teškim porazima SDP-a koji uporno ne uspijeva osvojiti vlast na parlamentarnim izborima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook