Prethodni članak
Sljedeći članak

Ovogodišnji sportski program na Tjednu kajkavske kulture najbogatiji do sada!


Na igralištu u Bobovju najavljen je sportski program koji će se održati u Tjednu kajkavske kulture Krapina 2024. Već 12. godinu za redom održavaju se i Dani sporta, a ovogodišnja manifestacija okuplja najviše natjecanja, odnosno događanja. Ukupno 11 događanja, a najveći dio se održava 7. rujna, dok neka natjecanja započinju već 31. kolovoza.

Gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović istaknuo je važnost sporta u ovom tradicionalnom tjednu.

- Kad smo prijašnjih godina najavljivali sva događanja u sklopu Tjedna kajkavske kulture, sport se nekako izgubio. Zato smo odlučili dati dodatnu težinu svim sportskim događanjima koje organizira Krapinski sportski savez, sportski klubovi i naše vrijedne udruge. Bit će puno događanja i turnira – rekao je Gregurović.
Gradonačelnik je naglasio kako Grad Krapina kroz Krapinski sportski savez financijski podupire ove aktivnosti, što je rezultiralo značajnim porastom broja sportskih događanja u proteklih deset godina.

- U ovom festivalskom tjednu ne bude samo kulture i zabave, već i sporta, tako da stvarno svatko može pronaći nešto što ga zanima - dodao je Gregurović i iskoristio priliku kako bi pozvao sve ekipe i natjecatelje na sudjelovanje u turnirima, kao i gledatelje da posjete ove sportske manifestacije u sklopu Tjedna kajkavske kulture.

Predsjednik krapinskog sportskog saveza Saša Kundih najavio je sportski program. 

- Počinjemo 31. kolovoza i 1. rujna na ŠRC Podgora, kada će se održati Kaj kup u organizaciji nogometnog kluba Zagorec Krapina, nogometno natjecanje mlađih uzrasta U9 i U11. Prijavljene su ukupno 44 ekipe i tu se očekuje nekih 300-tinjak dječaka i djevojčica. Najviše događanja održava se 7. rujna, a sve počinje međunarodnim stolnoteniskim turnirom Krapina 2024. te 8. Memorijalnim turnirom Jurice Spačeka, a svečano otvorenje je u 10 sati. Isti dan održava se i turnir u rukometu u organizaciji RK Zagorec, te prvi memorijalni  košarkaški turnir Dražen Križnik u sportskoj dvorani Đurmanec, a osim domaćina KK Krapina sudjelovat će ekipe iz Ludbrega, Sesveta i Maksimira. U restoranu KTC Krapina održat će se tradicionalni brzo potezni šahovski turnir, Memorijal Miljenka Medića – kazao je Kundih. 

U nedjelju, 8. rujna u organizaciji ŠRD Krapina održat će se 39. po redu Kup grada Krapine u lovu ribe udicom na plovak, dok će se u srijedu, 11. rujna u organizaciji Društva sportskih igara učenika, održati finale krapinskih osnovnih škola u futsalu i rukometu. 

– U nedjelju, 15. rujna u organizaciji TK Maraton, sa startom u Podgori održat će se 11. Krapinski ringišpil, kružna utrka od sedam dionica. Do sada su prijavljena 83 natjecatelja, a prijave su još u tijeku, tako da se očekuje do 120 natjecatelja. Na terenima TK Zagorec, istog dana održat će se polufinalne i finale teniskog turnira Jurica Mehun – najavio je Kundih.

Ove subote 31. kolovoza na igralištu u Bobovju će se održati malonogometni turnir, takozvani Gajev kup u organizaciji Športske udruge „Bobovje i Pristava“, a ukratko ga je predstavio predsjednik Udruge Antonio Poslon. 

- Prijaviti se možete do sutra do 20 sati, a nakon toga slijedi izvlačenje, kotizacija je 80 eura, a broj mobitela na koji se možete prijaviti se nalazi na plakatu, možete se prijaviti  i putem Facebook stranice Športska udruga „Bobovje i Pristava“. Pripremili smo bogat nagradni fond za prva 3 mjesta, te pehare za najboljeg strijelca, najboljeg igrača i najboljeg golmana. Dođite i uživajte u malonogometnim potezima – napomenuo je Poslon. 


Od 11. do 13. rujna održat će se još jedan turnir i to onaj u mini nogometu 3 na 3, u organizaciji Športske udruge „Šabac“ Krapina. Predsjednik Udruge Matija Lovrenščak kazao je kako će se turnir održati na školskom igralištu OŠ Ljudevit Gaj.

- Očekujemo između 25 i 30 ekipa, a prijaviti se možete na našoj Facebook stranici. Dijelimo novčane nagrade, pehare i poklon bon Termi Tuhelj – završio je Lovrenščak.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook