Prethodni članak
Sljedeći članak

HDZ priznao da ne plaćaju parkiranje već 10 godina: 'Nitko nam nije slao račune'


Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je u srijedu na konferenciji za novinare da je krajnje vrijeme da se uvede red u parkiranje te da se parkirna mjesta u gradu koriste kao "političke usluge prošle vlasti". Htio je pokazati kakav parkirni nered vlada u gradu. Najavio je kako sva dosadašnja rješenja o rezerviranim mjestima prestaju vrijediti 6. rujna. Provest će se revizija svih izdanih dozvola, piše dnevno.hr.

Tomašević je već rekao da je među neplatišama rezerviranih mjesta - HDZ. Telegram je tražio komentar od HDZ-a iz kojeg su potvrdili da su posljednji račun platili 2014. godine, ali od tada im nitko nije slao račune ni opomene.

"HDZ nema nepodmirenih računa za rezervirana parkirna mjesta ispred zgrade središnjice", rekli su i dodali da je pravo pitanje za Tomaševića ima li informaciju je li i kada nadležni ured u protekle tri godine na adresu HDZ-a slao ikakav račun ili opomenu zbog neplaćanja prispjelih dospijeća za korištenje parkirnih mjesta?

"Da jest, HDZ bi nedvojbeno svoje obveze podmirio u zakonskom roku. Gradonačelniče, prije nego populistički manipulirate i optužite druge, pometite pred svojim pragom", piše u odgovoru.

Iz HDZ-a su zaključili da se rezervirana parkirna mjesta na Trgu žrtava fašizma niti ne koriste već godinu dana zbog radova koji se izvode na zgradi te da za sva službena vozila obnavljaju tromjesečne povlaštene parkirne karte za pravne osobe.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook