Prethodni članak
Sljedeći članak

Kreću 319.374,13 eura vrijedni radovi na sportskoj dvorani Osnovne škole “Lijepa naša” Tuhelj


Ispred sportske dvorane Osnovne škole “Lijepa naša” Tuhelj u jučer je održano uvođenje u posao izvođača radova sanacije i otklanjanja nedostataka školske sportske dvorane.

Ukupna vrijednost investicije je 319.374,13 eura te će se u sklopu nje izvesti sanacija postojeće krovne konstrukcije zgrade pokrivene sendvič panelima koji prokišnjavaju te su vremenom izgubili svojstva nosivosti.

Župan Željko Kolar ovom je prilikom istaknuo važnost ove dvorane ne samo za školu, već i za čitavu zajednicu te se posebno osvrnuo na izvođenje nastave tijekom izvođenja radova. “Nakon četiri mjeseca ćemo dvoranu vratiti ponovno u puni pogon i svi će zimske mjesece, kada vani nije moguće održavati aktivnosti, to moći raditi u sportskoj dvorani. Naravno da dok traju radovi na samoj sportskoj dvorani, da ju djeca neće moći koristiti s obzirom da prva dva mjeseca pretpostavljamo da će se moći tjelesni odvijati i na vanjskom prostoru”, istaknuo je župan Kolar i najavio nastavak investicija u osnovnu školu u Tuhlju. “Što se tiče kompletne energetske obnove škole, na prvi pogled na školu vidite da smo mi djelomičnu obnovu škole napravili. Nažalost, iako imamo spremnu projektno-tehničku dokumentaciju Fond za zaštitu okoliša niti resorno ministarstvo nisu raspisali takvu vrstu natječaja. Mi ga očekujemo krajem ove ili početkom iduće godine, zadnji put je to bilo financiranje 60-40, a sada se pripremaju da bi možda bilo 70-30, no bez obzira na postotak sufinanciranja Krapinsko-zagorska županija će osigurati svoja vlastita sredstva i škola u Tuhlju je jedna od škola koja nam je prioritet”.

Primarni zadatak sanacije krova osiguranje je vodonepropusnosti i nosivosti krovnik panela, a jedan od zahtjeva Krapinsko-zagorske županije kao naručitelja je i montaža panela fotoćelija. Pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Krapinsko-zagorske županije Vlatka Mlakar izvijestila je da je Županija provela postupke nabave za izbor izvođača i stručnog nadzora. “Za izvođača je izabrana tvrtka Zagorjegradnja, za pružatelje usluga stručnog nadzora tvrtka Bening. Izvor financiranja ovog projekta je djelomično program održivog razvoja lokalne zajednice u vrijednosti od 70.000 eura. Javili smo se na javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, dok veći dio sredstva od 249.374,13 eura osigurava Krapinsko-zagorska županija“ rekla je pročelnica Mlakar te pojasnila da je vrijednost radova 309.999,13 eura, a stručnog nadzora 9.375,00 eura.

Ravnatelj Osnovne škole “Lijepa naša” Tuhelj Davor Žažar naglasio je kako je škola središte okupljanja te kulturnih i društvenih zbivanja.

Obilasku školske dvorane prisustvovala je i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Krapinsko-zagorske županije Mirjana Smičić Slovenec, te u ime Općine Tuhelj pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Tuhelj Tomislav Tramišak, koji je istaknuo zadovoljstvo investicijom na čijem je provođenju zahvalio Krapinsko-zagorskoj županiji.

„S ravnateljem škole osigurat ćemo da djeca mogu normalno funkcionirati kada radovi budu u punom zamahu“, rekao je direktor Zagorjegradnja Zvonimir Galić, dok je direktor tvrtke Bening Zvonko Benjak istaknuo kako vjeruje da će nakon završetka radova škola dobiti dvoranu koja će se moći koristiti u svako doba i da će biti riješeni svi prisutni problemi.

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook