Prethodni članak
Sljedeći članak

KRALJ LJETA: Upaljeni alarmi zbog nevremena: Pravo pogoršanje tek slijedi


U manje vruć četvrtak s jugozapada dolazi naoblačenje, jačanje juga te popodne sve češća kiša i grmljavina, gdjegod i nevrijeme. Petak još promjenjiv pa prolazno stabilnije, donodi dnevno.hr

Danas će doći do postupnog naoblačenja, uglavnom od sredine dana s mjestimičnom kišom, najprije na Jadranu i predjelima uz njega. Moguće je nevrijeme, osobito na sjevernom Jadranu, a u noći na petak i u Dalmaciji.

Na istoku djelomice sunčano, uglavnom suho, te vruće i sparno. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će zapuhati umjereno do jako jugo. Najviša temperatura većinom između 27 i 31, na istoku i do 33 °C.

Meteoalarmi su upaljeni za gotovo cijelu Hrvatsku. U Zagrebačkoj, karlovačkoj, gospićkoj, kninskoj, riječkoj i splitskoj regiji upozorenje je zbog mogućih izraženih pljuskova s grmljavinom. Za područje Dalmacije upozorenja su zbog mjestimice jakog juga.

Dakle, danas nas u drugim dijelu dana i u noći na petak čekaju grmljavinski pljuskovi, uz obalu često i izraženiji uz veće količine kiše u kratkom razdoblju. U unutrašnjosti znatno manje oborina, a na istoku zemlje mjestmice i bez kiše. Od petka svježije, ali će Slavonija i dijelovi Dalmacije i dalje mjeriti oko ili malo iznad 30 °C, piše Neverin na Facebooku.

Sunčanija će biti subota, nakon mjestimične jutarnje magle. Nova promjena u nedjelju. Jugo u slabljenju i okretanju na prolazno buru i sjeverozapadnjak. Zamjetnije osvježenje stiže početkom idućeg tjedna kada će i temperature značajno pasti.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook