Prethodni članak
Sljedeći članak

HDZ slaže izborne liste: Sunčana Glavak umjesto Žarka Tušeka?

Kako su neslužbeno doznali novinari Jutarnjeg i Večernjeg lista, čelnik zagorskih HDZ-ovaca Žarko Tušek više neće biti nositelj izborne liste u III. izbornoj jedinici.

  • tušek plenković

    tušek plenković


Foto: Žarko Tušek i Andrej Plenković

U središnjici HDZ-a u Zagrebu u ovom se trenutku još uvijek dogovaraju imena i mjesta na izbornim listama za prijevremene rujanske parlamentarne izbore. Iako službenih potvrda za sada nema, neki su nacionalni mediji neslužbeno doznali kako će nositeljica izborne liste u III. izbornoj jedinici biti glasnogovornica Vlade, Sunčana Glavak iz Čakovca.

Također neslužbeno, prema pisanju portala sjeverni.info, drugi na listi bit će Anđelko Stričak, šef HDZ-a Varaždinske županije, što znači da bi se, ako će se HDZ držati dosad uobičajenog pravila da na prva tri mjesta budu po jedan predstavnik iz svake županije koje čine III. izbornu jedinicu, Žarko Tušek u najboljem slučaju mogao naći na trećem mjestu. No, ako to i bude tako, prema većini do sad provedenih anketa to bi mu mjestu trebalo osigurati još jedan saborski mandat.

Obzirom da dogovori u središtu HDZ-a još uvijek traju, Žarko Tušek za sada nam nije bio u mogućnosti odgovoriti na naš telefonski poziv, no na svojoj službenoj facebook stranici, HDZ Grada Zaboka, potvrdio je kako će Sunčana Glavak biti nositeljica liste u III. izbornoj jedinici.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook