Prethodni članak
Sljedeći članak

HRT treba prenositi zlatarski Festival

U zlatarskoj je Sokolani u nedjelju navečer održan 38. Festival dječje kajkavske popevke, na kojemu su se okupili interp


U zlatarskoj je Sokolani u nedjelju navečer održan 38. Festival dječje kajkavske popevke, na kojemu su se okupili interpreti iz 15 škola sa kajkavskog govornog područja, od Međimurja do Gorskog kotara.

Izvedeno je 19 dječjih popevki , a prema riječima predsjednika Stručnog žirija maestra Siniše Leopolda, ovogodišnji je festival kvalitetom dokazao da je najznačajniji dječji festival u Hrvatskoj. Zato je i gradonačelnik Zlatara Miroslav Kopjar naglasio da će se založiti da HRT dogodine prenosi festival.

Glavnu nagradu, kristalni festivalski zvončić, za najbolju interpretaciju osvojila je Antonija Švec iz OŠ Stahoninec za pjesmu „Moje Međimurje“ . Plaketa Festivala dječje kajakvske popevke kao najboljim skladateljima pripala je učenicima Osnovne škole Franje Horvata Kiša iz Lobora za skladbu „Smeh“, koju je otpjevala Helena Hubak.

Festivalom dječje kajkavske popevke završili su 40. jubilarni Dani kajkavske riječi u Zlataru, koji su se održali pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, Ministarstva kulture i Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.

Tekst i snimka : Zoran Gregurek

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook