Prethodni članak
Sljedeći članak

Hrvatska pošta od danas ima zanimljivu novost!

  • Pošta

    Foto: Pixsell/Ilustracija


Hrvatska pošta stavit će u optjecaj 10. listopada prigodnu marku nastalu u suradnji s Njemačkom poštom, s motivom toka Dunava – rijeke koja spaja,  priopćeno je u srijedu iz HP-a.

Autori izdanja su dizajnerica iz Njemačke Belén Ríos Falcón i zagrebački dizajner Dean Roksandić.

Nominalna vrijednost marke otisnute tehnikom višebojnog ofseta u 65.000 primjeraka iznosi 1,70 eura. Izdanje prati i prigodna omotnica prvog dana (FDC).

“Republiku Hrvatsku i Saveznu Republiku Njemačku povezuju bliski i prijateljski odnosi te razvijena suradnja u brojnim područjima. Kao zemlje partnere u okviru EU spaja nas predanost očuvanju demokratskih vrijednosti i sigurne europske budućnosti”, naveo je u tekstu pratećeg letka uz prigodne poštanske marke Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova RH.

Rijeka Dunav prepoznatljiv je simbol povezivanja i jačanja svijesti o isprepletenosti međusobnih gospodarskih, socijalnih i kulturnih veza, te je inspiracija za brojna umjetnička djela, dodao je.

Dunav je također poticaj zajedničkom djelovanju u zaštiti okoliša i očuvanju voda i bioraznolikosti četrnaest zemalja okupljenih u okviru Strategije EU za dunavsku regiju, kojoj je cilj promicanje gospodarskog, kulturnog i društvenog razvoja za oko 115 milijuna stanovnika te regije, naveo je ministar vanjskih i europskih poslova RH.

U kontekstu hrvatsko-njemačke suradnje unutar Strategije, dva su prioritetna područja: „Jačanje konkurentnosti poduzetništva i razvoj privrednih klastera“ s njemačkom Saveznom državom Baden-Württemberg te „Očuvanje bioraznolikosti, krajolika i kvalitete zraka i tla“ s bavarskom vladom.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook