Prethodni članak
Sljedeći članak

Humanitarna akcija MUP-a i Zaklade Ana Rukavina

Devetu po redu humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi za tipizaciju tkiva kako bi pomogli oboljelima od leukemij


Devetu po redu humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi za tipizaciju tkiva kako bi pomogli oboljelima od leukemije i limfoma i proširili hrvatski Registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži, uspješno su organizirali prošlog četvrtka MUP i Zaklada Ana Rukavina.

Akcija se provela u krapinskim prostorijama policijske postaje, a ukupno su prikupljena 132 uzorka. Djelatnicima PU krapinsko-zagorske pridružili su se pripadnici Zagorske javne vatrogasne postrojbe, Javne vatrogasne postrojbe Krapina, udruge HVIDR -e KZŽ, pripadnici Udruge specijalne jedinice policije ´´Barun´´ i građani.

Tiskovnu konferenciju, koja je održana u sklopu humanitarne akcije, vodio je glasnogovornik PU krapinsko-zagorske Robert Pavić, a zamjenik načelnika PU krapinsko-zagorske Željko Gorupec rekao je kako je Ana Rukavina iza sebe ostavila misiju da damo sve od sebe i pomognemo onima kojima je takva pomoć potrebna. Predstavnica Zaklade Ana Rukavina Ana Marija Galli Godinić osvrnula se na rad i dosadašnje rezultate Zaklade.

Država nije pomogla

Dosada je prikupljeno preko četiri i pol milijuna kuna, čiji je veći dio utrošen na osnivanje banke i proširenje Registra, te opremanje instituta. - Sredstva se prikupljaju i dalje kako bi se tipiziralo 30 tisuća uzoraka koju su prikupljeni u zadnjih godinu dana, a za koje nam je potrebno 30 milijuna kuna. Država nam nije pomogla u tome, jedina institucija koja se odazvala i ponudila pomoć je MUP s kojima od svibnja organiziramo zajedničke akcije, te nas podupiru i kao institucija i kao prijatelji - istaknula je Godinić.

Više o suradnji MUP -a i Zaklade Ana Rukavina rekao je načelnik kabineta ministra unutarnjih poslova RH Dražen Krtanjek koji je istaknuo kako se u Zakladu do sada uključilo preko 800 tisuća policajaca i drugih policijskih službenika. Zlatko Mehun, glasnogovornik MUP -a i načelnik odjela za odnose s javnošću MUP - a kazao je kako podržavaju humanitarne akcije, čime teže već posljednjh 15 godina.

- Naša kratica MUP, ne znači samo Ministarstvo unutarnjih poslova , već i prva slova ključnih riječi mir, ugled i povjerenje, s naglaskom na ovo treće - rekao je glasnogovornik MUP -a RH i pozvao sve da se uključe u humanitarnu akciju i sms porukom 060 9012 doniraju 3,32 kuna za Zakladu Ana Rukavina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook