Prethodni članak
Sljedeći članak

HŽ ponovno uspio: Vlak čekao na semaforu 42 minute jer je prometnik zaspao

  • foto: Končar

    foto: Končar


Fotografija je ilustrativnog karaktera i nije ni u kakvoj vezi s navedenim događajem

HŽ-ov vlak koji je putovao iz Splita za Osijek danas je stajao na semaforu pred Svetim Ivanom Žabno 42 minute. Razlog tako, vjerojatno i za pojmove HŽ-a dugog čekanja, to je što je prometnik na kolodvoru zaspao, a nitko ga nije mogao probuditi. Iz HŽ-a su, piše RTL, potvrdili kako je prometnik napravio taj “osobni propust”.

Umornog kolegu pokušali su nazvati na mobitel, a kada nisu u tome uspjeli, šef kolodvora je lupao po vratima. I tada je trebalo vremena da se prometnik razbudi, pa je vlak koji je trebao proći u 7:40, pušten tek u 8:22, dakle, 42 minute kasnije.

“Dana 17. srpnja 2022. od 7.54 do 8.20 sati na pruzi L214 Gradec-Sveti Ivan Žabno na ulaznom signalu kolodvora Sveti Ivan Žabno vlak 1783 stajao je 26 minuta. Uzrok stajanja vlaka je osobni propust prometnika vlakova kolodvora Sveti Ivan Žabno. Zbog navedenog protiv radnika provest će se postupak sukladno Pravilniku o radu i Kolektivnom ugovoru HŽ Infrastrukture d.o.o. Radnik će biti pisano upozoren na propust uz mogućnost otkaza ugovora o radu. Također, radnik se upućuje Komisiji za štete zbog prouzročenog zakašnjenja vlaka”, potvrđuju iz HŽ-a.

Na pitanje RTL-a je li prometnik podvrgnut alkotestu, potvrđuju da jest, no kažu kako je rezultat bio negativan. Pritom su i priznali kako je razlog kašnjenja osobni propust prometnika, no nisu rekli da je zaspao.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook