Prethodni članak
Sljedeći članak

I danas pola Hrvatske pod alarmom zbog mogućeg nevremena


Nakon jučerašnje oluje koja je poharala kontinentalni dio Hrvatske, Državni hidrometeorološki zavod i za danas je pola Hrvatske stavio pod alarm, zbog mogućeg grmljavinskog nevremena i bure.

Uz obalu je narančasto upozorenje zbog mogućih grmljavinskih nevremena, a na sjevernom dijelu Jadrana i zbog olujne bure, osobito pod Velebitom. I na istoku Hrvatske danas su moguća grmljavinska nevremena te je za taj kraj upaljen žuti alarm.

 U prvom dijelu dana bit će umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom, uglavnom na istoku zemlje te u Dalmaciji gdje je moguće i grmljavinsko nevrijeme.

Poslijepodne sa sjeverozapada stiže postupno smanjenje naoblake, no i dalje su mogući lokalno pljuskovi, osobito na jugu.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, na istoku i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima te sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka između 23 i 28 °C, u gorju niža.

Srijeda donosi smirivanje vremena i promjenjivo oblačno, samo rijetko u unutrašnjosti može pasti malo kiše ili poneki pljusak. Češća i dulja sunčana razdoblja očekuju se u Dalmaciji, gdje će vjetar biti slab, mjestimice i umjeren sjeveroistočni, na istoku zemlje sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, pod Velebitom na udare i olujna, poslijepodne će oslabjeti i okretati na sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 11 i 16, na Jadranu od 18 do 22 °C. Najviša dnevna između 24 i 29 °C, u Gorskoj Hrvatskoj malo niža, piše DHMZ.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook