Prethodni članak
Sljedeći članak

Svečano otvoren novi park s fontanom: 'Dobili smo jedan lijepi prostor za odmor''

Prigodnim programom te koncertom Puhačkog orkestra Lira u nedjelju je u Tuheljskim Toplicama svečano otvoren Park s fontanom


U nedjelju navečer u Tuheljskim je Toplicama svečano otvoren Park s fontanom. Smješten na samom ulazu u mjestu Park je već sada postao omiljena destinacija mještanima i brojnim gostima.

Ovim projektom obuhvaćeno je krajobrazno uređenje neizgrađene površine izgradnjom fontane s pripadajućom podzemnom strojarnicom, perivojno uređenje stablima i travnjakom, opremanje klupama, koševima za otpatke i rasvjetom. Projekt izgradnje i opremanja parka na predmetnoj lokaciji biti će dostupan lokalnom stanovništvu ali i svim ostalim posjetiteljima Tuheljskih Toplica.

Svečanosti su nazočili: gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, načelnica Općine Kraljevec na Sutli Blanka Stipčić Berić, ravnatelj Osnovne škole Lijepa naša Davor Žažar, ravnateljica Dječjeg vrtića Potočić Tuheljski Ana Ricijaš, direktor Termi Tuhelj Vasja Čretnik, voditeljica hotela Well Andreja Vrhovski, direktor MDK građevinar d.o.o. Krunoslav Pavlinić te predstavnik LAG-a Zagorje-Sutla Marko Brozović.

Više o samom projektu i njegovoj izgradnji rekao je načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja:

– Potpisivanjem ugovora s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u rujnu 2022. godine, ostvareno je sufinanciranje u iznosu od 49.874,58 EUR. Zahvaljujem LAG-u Zagorje-Sutla i Agenciji što su odabrali projekt za sufinanciranje, a čija ukupna vrijednost iznosi 175.210,01 eura. Nakon provedene javne nabave sklopljen je ugovor o izgradnji parka s fontanom s našom domaćom tvrtkom MDK Građevinar. Posebna zahvala Termama Tuhelj, direktorima Vasji Čretniku i Florjanu Vasleu koji su nam bez naknade ustupili pravo građenja i samim time omogućili realizaciju ovog projekta – rekao je Hercigonja te se dotaknuo i značaja projekta:

– Ovim parkom lokalno stanovništvo ali i posjetitelji dobili su jedan lijepi prostor za odmor. Troškovi projekta su dosta veliki i u jednom trenutku kod mene i mog tima pojavila se, pa slobodno mogu reći mala sumnja u opravdanost ulaganja, ali kada često prilazeći ovdje vidimo puno ljudi, posebno mladih obitelji s djecom, uvjereni smo da je investicija više nego dobra i opravdana u svakom pogledu – zaključio je Hercigonja obraćanje prisutnima.

Direktorica Turističke zajednice Biser zagorja Tatjana Petranović Capar također se obratila prisutnima izrazivši zadovoljstvo otvorenjem parka te ujedno najavila i brojna događanja koja očekuju posjetitelje ovoga ljeta u organizaciji TZ-a. Uz PO Lira u kulturno-umjetničkom dijelu programa koji je vodila dječja načelnica Tuhlja Sara Fekeža, nastupila su i djeca iz DV Potočić Tuheljski koja su simbolički fontanu i otvorila.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook