Prethodni članak
Sljedeći članak

Inspekcija u bolnici

Opću bolnicu Zabok jučer je «posjetila» inspekcija Ministarstva zdravstva.
Iako nam je potvrdio tu informac


Opću bolnicu Zabok jučer je «posjetila» inspekcija Ministarstva zdravstva.

Iako nam je potvrdio tu informaciju, novi ravnatelj dr. Ivica Balagović kaže da mu detalji pa tako ni razlozi dolaska inspekcije, nisu poznati, jer inspektori nisu s njime razgovarali.

Iz izvora bliskih bolničkim krugovima doznajemo kako je najvjerojatnije riječ o provjeri regularnosti natječaja i ostalih radnji oko izbora novog ravnatelja, jer je inspekcija, navodno, «pokupila papire i otišla».

Vjerojatnost da su razlog dolaska inspekcije upravo događaji vezani uz izbor novog ravnatelja još je veća nakon današnje novinarske konferencije koju je u Krapini održao županijski odbor zagorskog HDZ-a.

«Način izbora ravnatelja Opće bolnice u Zaboku, spletke oko žurnog telefonskog sazivanja i odgađanja sjednice Upravnog vijeća bolnice, zatim nezakonita smjena člana Upravnog vijeća bolnice, Dragutina Jakuša, neposredno prije odluke o izboru novog ravnatelja, postupci aktualne županijske vlasti s tim u vezi, te opća politika koju Poglavarstvo vodi u zdravstvu županije, na žalost, potvrđuju sumnju oporbe da prenošenje osnivačkih ovlasti u zdravstvu, školstvu i drugim područjima sa Županijske skupštine na Poglavarstvo nije bila dobra odluka, te da može dovesti do nezakonitosti svake vrste, zadovoljavanja osobnih interesa, donošenju nezakonitih odluka, dirigiranih natječaja, nepotizma i sukoba interesa» - rekli su zagorski HDZ-ovci.

Podsjetimo, županijska vladajuća koalicija odlučila je ne podržati dosadašnjeg ravnatelja dr. Ljudevita Ivu Ulakovića, kojeg smatraju odgovornim za loše financijsko poslovanje zabočke Opće bolnice.

Budući je dr. Ulakoviću istekao ravnateljski mandat, raspisan je natječaj na kojeg se, uz dr. Ulakovića, javilo još troje kandidata, a jedan od njih bio je i dr. Balagović, o kojem je županijsko vodstvo zauzelo stav kao o najboljem rješenju za novog ravnatelja.

Međutim, jedan od tri predstavnika Županije u Upravnom vijeću OB Zabok, Dragutin Jakuš iz HSU-a, nije imao takav stav pa ga je Županijsko poglavarstvo na ovotjednoj izvanrednoj sjednici smijenilo.

Za novog člana bolničkog Upravnog vijeća izabran je Mirko Horvat iz HSS-a, koji je, uz dva stara predstavnika županije u Upravnom vijeću, jučer poslijepodne digao ruku za novog ravnatelja dr. Ivicu Balagovića.

Tako su dr. Balagovića, urologa u zabočkoj bolnici, podržala tri člana Upravnog vijeća, predstavnici županije, dok su protiv njega glasali predstavnica bolnice dr. Dragica Ceboci i predstavnik sindikata i Radničkog vijeća Damir Srebačić.

Kako sada stvari stoje, čitava priča oko izbora ravnatelja bolnice, u koju se dobrano uplela i politika, još uvijek nije završena.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook