Prethodni članak
Sljedeći članak

Isplaćeni novci za elementarne nepogode

Krapinsko-zagorska županija je od Vlade Republike Hrvatske dobila ukupno 942 tisuće kuna za ublažavanje posljedica eleme


Krapinsko-zagorska županija je od Vlade Republike Hrvatske dobila ukupno 942 tisuće kuna za ublažavanje posljedica elementarnih nepogoda nastalih tijekom 2006. godine što je samo 3,9 posto od ukupne štete na poljoprivrednim kulturama.

Naime, Vlada je novce isplatila na samom kraju godine na račune 15 gradova i općina u našoj županiji i to samo za štete koje su nastale na poljoprivrednim kulturama.

Ukupna šteta na poljoprivrednim kulturama u našoj su županiji procijenjene na oko 24 milijuna kuna, a dok je ukupna šteta od šest elementarnih šteta koje su prošle godine pogodile Krapinsko-zagorsku županiju procijenjena oko 64 milijuna kuna.

Novčana pomoć će se raspodijeliti svima koji su prijavili štetu u svojim gradovima i općinama gdje se i trebaju javiti za podizanje novca.

Pomoć su dobili samo gradovi Krapina, Oroslavlje i Pregrada, te općine Budinšćina, Lobor, Mihovljan, Novi Golubovac, Radoboj, Bedekovčina, Đurmanec, Mače, Stubičke Toplice, Desinić, Kumrovec, Veliko Trgovišće i Zagorska Sela i oni moraju najkasnije do 20. siječnja 2007. godine podijeliti novce i poslati izvješće u Županiju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook