Prethodni članak
Sljedeći članak

IZ HRVATSKIH CESTA SE PREDOMISLILI: Ipak će biti svečanog otvorenja, a spojna cesta Zabok - Sveti Križ Začretje u promet se pušta tek u četvrtak

Iako su nas iz Hrvatskih cesta u petak, 31. ožujka obavijestili kako je dionica spojne ceste od Zaboka do Svetog Križa Začretja dobila privremenu uporabnu dozvolu za puštanje u promet te da će u ponedjeljak, 3. travnja dionica biti otvorena za prometovanje, u subotu navečer stigla je nova informacija.


Dionica spojne ceste od Zaboka do Svetog Križa Začretja, u dužini 6, 2 kilometra, u svome punom profilu u prometu će biti u četvrtak, 6. travnja, a što će biti obilježeno svečanim puštanjem u promet iz razloga strateške važnosti ovog projekta. Iako je za dionicu, u cilju mogućnosti korištenja i zadovoljstva prometovanja novom dionicom od strane građana, bilo predviđeno puštanje u promet u popodnevno - večernjim satima u ponedjeljak 03.04., a nakon izvedbe radova na uklanjanju postavljene privremene gradilišne regulacije duž cijele dionice, kao i košnje trave te pranje ceste i provjere rasvjetnih tjela, od strane tehničke službe Hrvatskih cesta procijenjeno i u konačnici odlučeno kako zbog sigurnosti prometa nije moguće dionicu pustiti u promet navedenog datuma. Točnije, po puštanju u promet ista dionica bila bi otvorena za promet do utorka navečer, kada bi se ista morala ponovno u potpunosti zatvoriti iz razloga uvođenja i provođenja sustava daljinskog vođenja prometa, a što bi možebitno utjecalo na sigurnost prometovanja iz razloga već brzo stvorene navike vozača i mišljenja da je dionica otvorena za promet. Isto tako, ponovno bi morala biti postavljena privremena regulacija prometa sa oznakama, a što bi naravno utjecalo na duljinu potrebitih radova i ponovno uključivalo izdavajanje određenih financijskih sredstava za isto, tj. u ovom trenutku postavljena signalizacija morala bi ponovno biti plaćena jer bi se ista skinula u ponedjeljak te ponovno postavila u večernjim satima u utorak.  Otvaranje dionice samo na jedan dan, moglo bi dovesti do konfuzije vozača, kao i negativne konotacije, budući da bi isti po otvaranju nove dionice ubrzo bili ponovno preusmjereni na alternativni pravac, a što bi zasigurno dovelo do nerazumijevanja i opravdanog bijesa prema investitoru radova - stoji u priopćenju glasnogovornice Tamare Pajić.

Općenito, spojna cesta Zabok - Krapina, ukupno je duga 13.1 km. Ove godine planira se i pokretanje postupka javne nabave za odabir izvođača radova za drugu fazu ovog projekta do Lepajca u duljini od 5,5 kilometara, procijenjene vrijednosti od 60 mln kuna, a koja je trenutno u postupku ishođenja građevinske dozvole.

Vrijednost radove prve faze spojne ceste iznosi oko 44 milijuna kuna. Iz Hrvatskih cesta još napominju da će izgradnja cjelokupne prometnice ove dionice spojne ceste u svakom pogledu rasteretiti prometnu opterećenost ovog dijela i omogućiti građanima kvalitetniju i bržu povezanost, a što utječe na gospodarski razvitak cijele Krapinsko-zagorske županije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook