Prethodni članak
Sljedeći članak

VIDEO: Mladi Zagorci plesom vas pozivaju na veliki plesni spektakl u Krapini iduće subote

Iduće subote u sportskoj dvorani krapinske srednje škole održava se međunarodni plesni turnir u organizaciji Sportskog plesnog kluba Habanera Zagorje


Sportski plesni klub Habanera Zagorje osnovan je prije sedam godina i od tada je kroz njega prošlo oko 150 plesačica i plesača svih dobnih skupina. Neki od njih osvajali su i brojne naslove prvaka Hrvatske, kao i razne međunarodne i domaće turnire, a među zagorskim se plesačima posebno izdvajao mladi plesni par Barbara Krsnik i Egon Belošević. Nažalost, oni su se nakon četiri godine plesa posvetili drugim sportovima, no Habanera Zagorje i dalje ima odlične mlade plesne parove spremne za najveća dostignuća.

Priliku da upravo to pokažu na domaćem terenu, njihovih sedam parova imat će iduće subote, 8. travnja, kada se u sportskoj dvorani Srednje škole Krapina održava međunarodni bodovni turnir u standardnim i latinoameričkim plesovima.

- Pleše se pet standardnih plesova: engleski valcer, quickstep, tango, slowfox i bečki valcer, kao i pet latinoameričkih plesova: cha-cha-cha, jive, samba, paso doble i rumba. Ovog puta očekujemo dolazak najmanje sedamdesetak najboljih plesnih parova iz cijele Hrvatske i nekoliko susjednih zemalja. Tako da će uistinu gledatelji imati što vidjeti – rekao nam je predsjednik kluba Zlatko Kopčić te dodao da je turnir otvorenog tipa pa se parovi još uvijek mogu prijaviti.

Inače, Habanera Zagorje trenutno okuplja uglavnom djecu i mlade, ali su otvoreni za sve dobne skupine pa tako i za veterane, koje bi itekako rado primili u svoje redove. Treninzi pod vodstvom trenirica Jelene i Ive Kopčić održavaju se dva puta tjedno u dvorani krapinske Osnovne škole Ljudevit Gaj, iako su ove zime, zbog hladnoće, broj treninga privremeno smanjili na jednom tjedno. Također, kaže Zlatko Kopčić, klub se financira skromno, od članarina, treneri rade volonterski, odnosno, besplatno, a zadnjih par godina pomaže im Grad Krapina preko gradske Sportske zajednice.

- Prvih četiri godine nismo dobivali ništa, a onda su nam dvije godine davali po tri tisuće kuna, koje smo mi samo prosljeđivali dalje, jer upravo toliko iznosi naša članarina Hrvatskom sportskom plesnom savezu. No, sad je situacija ipak nešto bolja i ja moram javno zahvaliti gradonačelniku Zoranu Greguroviću i gradskoj Sportskoj zajednici  jer smo prošle godine dobili 10 tisuća kuna tako da smo uspjeli time pokriti i dio najma, a ove godine su nam odobrili i 11 tisuća kuna za organizaciju turnira. Dakle, Grad Krapina je Generalni pokrovitelj ovog međunarodnog turnira, a Zagorski list medijski pokrovitelj – rekao je Kopčić za zagorje.com.

Kako bi se ovaj međunarodni plesni turnir dodatno približio publici, iduće subote će tako biti priređen i vrlo atraktivni plesni show kojeg će izvesti članice Plesne škole Habanera, koje treniraju salsa fitness.

- Sama prednatjecanja bi trebala početi najkasnije u 15:30 sati, a glavna natjecanja sa svečanim defileom u 19:30. Ulaznice će se prodavati po cijeni od 20 kuna za đake i studente, a 40 kuna za odrasle, s time da će učenici okolnih osnovnih i srednjih škola dobiti besplatne ulaznice za prednatjecanja – kaže Kopčić koji poziva sve zainteresirane da svojim dolaskom na turnir i kupnjom karte daju podršku mladim članovima kluba i njihovim roditeljima, koji sami financiraju ovaj poprilično skup sport. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook