Prethodni članak
Sljedeći članak

IZDANO UPOZORENJE: DHMZ najavio novi toplinski val, evo kad stiže osvježenje u Zagorju

Što se Zagorja tiče, već danas će biti poprilično vruć dan. Puno sunca, vrućina i sparina, a temperatura bi se sredinom dana trebala popeti na 30 Celzijevih stupnjeva


Za vikend koji je pred nama DHMZ je izdao upozorenje za novi toplinski val diljem zemlje. Za veći dio zemlje na snazi je žuti alarm za umjerenu opasnost, dok je za područje Rijeke, Splita i Dubrovnika na snazi narančasti alarm. Vrhunac toplinskog vala očekuje se u nedjelju, kada će temperature prelaziti 35 Celzijevih stupnjeva.

Što se Zagorja tiče, već danas će biti poprilično vruć dan. Puno sunca, vrućina i sparina, a temperatura bi se sredinom dana trebala popeti na 30 Celzijevih stupnjeva. Polako će početi blaga južina. Dobro je da će noć i jutro još uvijek biti ugodno svježi.

Slično bi se vrijeme trebalo zadržati i u četvrtak i u petak kad će biti još malo toplije. Noćna temperatura polako će se približiti brojci od 20 stupnjeva, a dnevna temperatura će posvuda prelaziti 32, do petka možda čak dođe i na 34 Celzijeva stupnja. Dani će biti teški i sparni, a bioprognoza sve lošija. Smanjite fizičke napore i boravak na suncu, povećajte unos tekućine i slušajte savjete liječnika.

Toplinski val nastavit će se i u subotu, kad je u Zagorju, u poslijepodnevnim satima i navečer, mogući i pokoji lokalni grmljavinski pljusak, nakon čega bi trebalo biti svježije i ugodnije.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook