Prethodni članak
Sljedeći članak

Izgrađeno novih 260 metara nogostupa u Jakuševcu, postavit će se i autobusna kućica


U Jakuševcu Zabočkom završili su radovi na proširenju ceste i izgradnji nogostupa.

– U Jakuševcu već dugi niz godina radimo na rješavanju oborinske odvodnje, izgradnji potpornih zidova i nogostupa, a sada smo to napravili na novih 260 metara dionice ceste. Cesta je proširena i asfaltiran je nogostup, a ovaj tjedan slijedi još rješavanje vertikalne i horizontalne cestovne signalizacije. Također, postavit ćemo i jednu natkrivenu autobusnu kućicu na uređenom autobusnom stajalištu – rekao je Danijel Tuđa, stručni suradnik Grada Zaboka za infrastrukturu.

Ovaj tjedan kreću i radovi u Ulici Ivana i Cvijete Huis. – Ovaj tjedan HEP bi trebao izmjestiti betonske stupove, kako bismo mogli krenuti s radovima na cesti. Rušit će se postojeći betonski zid i nakon proširenja ceste graditi novi. U planu je i izgradnja nogostupa – rekao je Tuđa.

Također, ovih dana trebale bi biti postavljene nove sprave na dva dječja igrališta, u Gubaševu i Proseniku Gubaševskom, dok je na dječjem igralištu u Pavlovcu postavljena nova ljuljačka za bebe. Upisali smo i kako teku radovi na rekonstrukciji ceste u Lugu Zabočkom. – Trenutno se radi na postavljanju cestovnih rubnjaka i slivnika te na uređenju kolnih ulaza, a onda slijedi asfaltiranje. Prema projektu, mijenjana je kompletna infrastruktura, zbog čega je to veliki zahvat i zato i radovi tako dugo traju. No, izvođači su još uvijek u roku, tako da vjerujemo da će radovi završiti prema planiranom roku, u prvoj polovici prosinca, ukoliko dozvole vremenske prilike – pojasnio je Tuđa.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook