Prethodni članak
Sljedeći članak

Uređuje se novo parkiralište uz groblje, moći će se koristiti već za Sesvete


Po Donjoj Stubici u tijeku su radovi na nekoliko lokacija. Nakon završetka uređenja mrtvačnice, gdje je uređen plato i stubište ispred ulaza u mrtvačnicu te je zamijenjena stolarija, što je projekt financiran preko LAG – a, trenutno se uređuje parkiralište ispred samog groblja.

Cesta i parking uz groblje

U tijeku je prva faza radova, u kojoj se radi na zacjevljenju velikog kanala ispred groblja. Taj će se dio i pošodrati, a ti bi radovi trebali biti gotovi pred Sesvete, kako bi se omogućilo parkiranje automobilima. Naime, velika se gužva tada stvara kod groblja, zbog prepunog parkinga i parkiranja uz ogradu, a nakon završetka ove faze radova, moći će se nesmetano parkirati i na tom dijelu. – To je samo prva faza uređenja te ceste, vrijedna oko 80 tisuća eura. Naime, cijeli projekt obuhvaća proširenje ceste uz groblje na širinu od 5,5 metara, izgradnju i uređenje 50 parkirnih mjesta, nogostup i rasvjetu uz samu ogradu. Tako ćemo dobiti dodatna parkirna mjesta, ali i sigurnost za prometovanje i za pješake – najavio je gradonačelnik Nikola Gospočić. Obzirom da se radi o ogromnom projektu, trebao bi se realizirati tijekom iduće godine, što će ovisiti o sredstvima u proračunu.

Nerazvrstane ceste

Inače, završili su i radovi na uređenju ceste ispred crkve. Stavljen je novi sloj asfalta, uređen je nogostup i riješeno pitanje odvodnje te je uređeno parkiralište do zgrade suda. Potrebno je još iscrtati parkirna mjesta. Radovi su vrijedni oko 80 tisuća eura te su se većim dijelom financirali iz gradskog proračuna, dok je Grad za ovaj projekt od Ministarstva graditeljstva dobio 13.200 eura.

Završena je i četvrta faza uređenja nogostupa u Dubravačkoj ulici, a u tijeku su i radovi na rekonstrukciji ceste pri samom ulazu u Terme Jezerčica, gdje će se cesta proširiti i napraviti nogostup. Započelo je i asfaltiranje nerazvrstanih cesta, u sklopu projekta asfaltiranja 18 dionica cesta, za što je Grad izvadio kredit. Radi se o nerazvrstanim cestama uglavnom na bregovitim dijelovima, a koje su se pokazale važnima kao obilazni pravci, stoga će se asfaltirati, kako bi se građanima omogućilo lakše prometovanje istima, ali I kako bi se smanjio trošak održavanja istih. Vrijednost toga projekta je oko milijun i pol eura. Najprije će se asfaltirati dionice u podsljemenskoj zoni, potom se strojevi sele u Hruševec i naposljetku prema Vučaku, najavio je gradonačelnik.

U tijeku su i radovi na zgradi Pučkog otvorenog učilišta, gdje je se postavlja fasada, što bi trebalo biti gotovo do kraja studenoga. – Unutar zgrade u tijeku je postavljanje pločica i parketa te opremanje – kaže gradonačelnik. Pri samom kraju je i uređenje zgrade Caritasa, kamo će se seliti Gradska uprava. U zgradi je još potrebno uvesti elektroinstalacije te urediti vanjski plato pred ulazom, a onda slijedi opremanje.

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook